StoryEditorOCM

MELGES 24Opatija domaćin treće stanice najjače hrvatske jedriličarske serije, stiže 20-ak posada

Piše M. I.
24. ožujka 2023. - 11:56

Nakon Dubrovnika i Biograda, Opatija će od 31. ožujka do 2. travnja biti domaćin treće stanice najjače hrvatske jedriličarske serije, najavio je portal sportnet.hr. Opatija CRO Melges 24 Cup u organizaciji Yacht kluba Croatia već je tradicionalna etapa hrvatske jedriličarske lige prvaka koja na Kvarner dolazi treću godinu zaredom u velikom broju.

Protekle godine je na opatijskom festivalu pod jedrima nastupilo 15 posada, a ove godine, tjedan dana uoči početka regate, taj je broj već izjednačen. Na listi se trenutno nalazi 15 posada iz Hrvatske, Italije i Mađarske, među kojima je europski Corinthian prvak u Melgesu 24 – trogirski Mataran 24 te Chinook s Balatona kao aktualni pobjednik Europske serije u Melgesu 24.

– Yacht Club Croatia iz Opatije treću godinu zaredom ugošćuje hrvatsku flotu Melgesa 24 u sklopu CRO Melges 24 Cupa. S obzirom na to da je broj hrvatskih posada u porastu, kao i najavu dolaska talijanskih posada iz Trsta i okolice, već sada imamo 15 prijava, a nadamo se još većem broju brodova do starta regate.

Vjerujemo da će Melges 24 opet pokazati svu raskoš monotip regatnog jedrenja, kao i posebnost same klase koja na naš Kvarner dovodi sam vrh hrvatskog jedrenja i velika imena poput Karla Kureta, Tomislava Bašića, Enie Ninčević i brojnih drugih, najavio je jedan od organizatora, Davor Jelača.

S preko 20 aktivnih posada hrvatska flota Melgesa 24 trenutačno je jedna od najbrojnijih u svijetu, a CRO Melges 24 Cup privlači brojne vrhunske jedriličare koji uživaju u vrhunskom regatavanju na jedrilicama istih tehničkih karakteristika.

Zanimljivo je kako se na Kvarneru nalazi i najstariji aktivni regatni Melges 24 na svijetu s brojem 006 na kojem jedri posada Blue Label iz YC Croatia

17. travanj 2024 00:23