StoryEditorOCM

‘ZDRAVO MORE‘Multimedijalna izložba: učenici Pomorske škole iz Splita pokazali kako se čuva Jadran

Piše M. ILIĆ
10. studenog 2023. - 08:06

U Prirodoslovnom muzeju Split postavljena je jedinstvena učenička izložba "Postani čuvar Jadranskog mora" eko grupe "Zdravo more" Pomorske škole Split.

Putem foto i video materijala i izložbenih eksponata posjetitelji su, na otvorenju, uz slasne zalogaje iz mora, imali jedinstvenu priliku na jednom mjestu se educirati o značaju održivog ribarstva i važnosti ekologije mora te se upoznati i sa svjetski aktualnim temama negativnih posljedica djelovanja čovječanstva na morske resurse.

Iza ovog stoji Eko grupa "Zdravo more", pod mentorstvom profesorice Marijane De Marchi. Svoj su rad kao najbolji srednjoškolski eko projekt u RH predstavili nedavno i u Europskom parlamentu.

image

S izložbe

- Cilj je učeničke izložbe potaknuti svakoga od nas na duboko promišljanje o zajedničkoj, ali i osobnoj odgovornosti očuvanja bioraznolikosti mora. Poziv je da u očuvanju mora i priobalja slijedimo prikazanu praksu učenika.

Kroz slijedeća dva mjeseca u prostoru muzeja možete upaliti crveni alarm za budućnost ribarstva, pomorskog prometa, brodogradnje, turizma i ostalih važnih gospodarskih grana Republike Hrvatske, koji će trpjeti velike gubitke ako ne djelujemo zajednički i preventivno.

image

Čuvari Jadranskog mora

Svoje članstvo možete prikazati u Upisniku novih ekologa mora koji se nalazi u postavu izložbe. Materijali i letci s izložbe koriste za osobno razvijanje ekološkog pristupa Jadranskom moru kao i za daljnje zajedničko djelovanje na svijest javnosti o nužnost i hitnosti njegove zaštite - objasnili su učenici grupe "Zdravo more" koji pozivaju svih da postanu ambasadori nove, sve veće zajednice čuvara Jadrana!

Multimedijalna izložba učenika srednjoškolskog ribarsko-nautičkog smjera pod nazivom "Postani čuvar Jadranskog mora" nastala je suradnjom Prirodoslovnog muzeja u Splitu i Pomorske škole Split i namijenjena je svim uzrastima zaljubljenika u more i podmorje.

image

Čuvari Jadranskog mora

image

Čuvari Jadranskog mora

image

Čuvari Jadranskog mora

image

Čuvari Jadranskog mora

image

Čuvari Jadranskog mora

image

Čuvari Jadranskog mora

28. travanj 2024 03:51