StoryEditorOCM

POGREŠNO IZBROJILIMladence zaboravili na ronilačkom izletu: par jedva izvukao žive glave

Piše MOZAIK SD
12. ožujka 2023. - 15:00

Alexander Burckle i Elizabeth Webster rezervirali su medeni mjesec kod Lanaija, malenog otoka u blizini Mauija na Havajima, u rujnu 2021. Ronjenje koje je ondje poznato i atraktivno bilo je glavni adut njihovog bračnog putovanja.

Kad su dočekali taj uzbudljivi dan, krenuli su na izlet katamaranom u 10 sati ujutro iz luke Lahaina s još 42 putnika, rečeno im je da će ih brod čekati usidren dok ne završi sat vremena ronjenja, piše Daily Mail.

No ubrzo su počeli veliki valovi i drama u moru, mladi bračni par se nije uspio vratiti na brod, a katamaran je otplovio bez njih!

Ostali su zaboravljeni u uzburkanom moru, ali su uz teške uvjete uspjeli preplivati 800 metara do prve obale. Otok na koji su izišli bio je nenaseljen, ispisivali su riječi ‘SOS‘ i ‘HELP‘ na pješčanoj plaži i pronašli su ih.

Nakon što su se oporavili od šoka kojeg su doživjeli, svjesni da su mogli umrijeti, bračni par je tužio havajsku tvrtku za organizaciju izleta, traže od njih pet milijuna dolara.

"Bili su uvjereni da će se utopiti. Bili su premoreni i dehidrirani..." - piše u tužbi protiv tvrtke Maui Sail.

Sva 44 putnika ušla su u vodu oko 10.50 sati, a putnici su se u različito vrijeme vraćali na brod, navodi se u tužbi.

Alexander i Elizabeth - oboje iskusni u ronjenju s maskom i disalicom - naveli su u tužbi da su valovi bili visoki i 8 metara.

U tužbi se tvrdi da su, kada je Webster stupio u kontakt s Sailom Mauijem oko 1.15, tri sata nakon što su nestali, priznali da nisu primijetili da je netko nestao tijekom izleta.

Rekli su da je prvi časnik tri puta prebrojao putnike i dva puta je rekao da su dvije osobe manje od 44 putnika prije nego što su izbrojali treći put i pogrešno rekli da su sve 44 osobe bile na katamaranu.

28. travanj 2024 11:12