StoryEditorOCM

POSEBNA ČestitkaLijepša strana državnog brodara: ‘Žene Jadrolinije vjetar su u leđa velikom bijelom brodu‘

Piše M. I.
9. ožujka 2024. - 10:30

Ove godine povodom Dana žena Jadrolinija je kreirala posebnu čestitku u kojoj su u fokusu upravo žene nacionalnog brodara. Njome su žene Jadrolinije željele pokazati da ih ima - na brodovima, u agencijama, u tehničkim službama, u financijama, u nabavi, administraciji, informatici, marketingu, zaštiti na radu, prodaji, kontrolingu, pravnoj službi, ljudskim resursima...

- Jadrolinija je tvrtka čija se djelatnost i dalje doživljava primarno muškim područjem, a radnu se sredinu nepravedno ocjenjuje "muškom". Zato su na Dan žena, žene Jadrolinije pokazale da su tu - njih čak 338, na najrazličitijim pozicijama i vrstama poslova - napisali su objavivši brojne selfije djelatnica Jadrolinije.

Evo nekoliko zanimljivih detalja: 

- od 338 zaposlenih žena u Jadroliniji, najviše ih radi u agencijama - njih 178

- u upravnoj zgradi u Rijeci radi 129 žena

- na brodovima Jadrolinije radi 31 žena, a od toga su 4 časnice

Mnoge su žene cijeli svoj radni vijek provele upravo u Jadroliniji, a trenutno žena s najduljim radnim stažem u Jadroliniji radi pune 42 godine.

Biti žena često nije lako - dolazi s brojnim privatnim i poslovnim izazovima. Ovom su čestitkom žene Jadrolinije željele pokazati da su vjetar u leđa ovom velikom bijelom brodu.

27. travanj 2024 15:55