StoryEditorOCM

jedrenjeJuniori iz JK Split briljirali na Proljetnoj regati na Malom Lošinju

Piše M. I.
6. ožujka 2023. - 11:50

Članovi Jedriličarskog kluba Split vratili su se iz malog Lošinja s "Lošinj Spring regatte" gdje su ostvarili sjajne rezultate. Nora Gotovac pobjednica je u ILCA4 kategoriji, Lovre Bakotić drugi, a Jere Bakotić treći u ILCA6 na kriterijskoj regati.

- Nora Gotovac je drugu regatu zaredom odnijela pobjedu i osigurala prvo mjesto na nacionalnom kriteriju. U Lošinju je prevladavao lagan i srednji vjetar, a Nora je pokazala da može dobro jedriti u svim uvjetima.

Lovre Bakotić unatoč tri prva plasmana u plovima nije uspio regatu završiti na prvom mjestu, ali je odlično jedrio, te završio drugi u ukupnom poretku. Također zasad drži prvo mjesto na kriteriju. Jere Bakotić je odlično jedrio po malom vjetru i unatoč svojoj tjelesnoj konstituciji, napravio dobre rezultate koje su ga doveli do podija.

Moramo biti ponosni i gurati naše mlade dečke i cure dalje. Sada slijedi par dana odmora i zatim seniorsko europsko prvenstvo u Andori - poruka je trenera juniora Marija Novaka koju su prenijeli na svom Facebook profilu.

Inače, regatu je organizirao JK Jugo iz Malog Lošinja od 3. do 5. ožujka.

Rezultati regate dostupni su OVDJE. 

29. travanj 2024 02:14