StoryEditorOCM

S OKUSOM SOLIIdeja za ručak: pečene lokarde bit će još slađe i ukusnije ako im dodate ova dva sastojka

Piše T.S.M./Spiza SD
7. lipnja 2024. - 10:38

Kao što smo vas već izvijestili, peškarija je puna friških lokardi. Ako ste ih uspjeli uloviti "na punti od portafoja" baš dobro za vas, ako niste, možda stignete sutra. U svakom slučaju, lijepe friške lokarde mogu se pripremiti na puno dobrih načina, a jedan od najzgodnijih je pečenje u pećnici.

Međutim, ova metoda nekima zadaje muke - lokarde im se uvijek presuše, a često je i krumpir izvor razočarenja, jer se ne ispeče kako treba. Da se to ne bi dogodilo, narežite tanko, kako bi bio gotov kad i riba i bolje upio sokove od pečenja

Kako bi vam lokarde iz pećnice bile što ukusnije i sočnije, poželjno im je dodati dva sastojka koja sigurno imate pri ruci: bijelo vino i imun. Ništa lakše, a jamči izvrstan okus i osigurava da se riba ne isuši za vrijeme pečenja - limun će se pobrinuti za prvo, a vino za drugo.

image

Lokarde

Tom Dubravec/Cropix

Pečene lokarde

Sastojci:

1 kg lokardi

100 ml bijelog vina

4-5 krumpira

2 režnja češnjaka

1 limun

1 žlica kapara

peršin

sol, papar

Priprema:

Očistite lokarde, operite ih i posušite pa ih poprečno nekoliko puta plitko zarežite nožem.

Ribu posolite, a u trbušnu šupljinu stavite i feticu limuna.

image
Shutterstock
21. prosinac 2024 14:00