StoryEditorOCM

Roniti se moraI ove godine će se podići zastava Think Green na Visu: donosimo kompletan program velike ekološke akcije

Piše OM
28. rujna 2023. - 14:00

Nakon prošlogodišnje uspješno održane trodnevne ekološke akcije na otoku Visu, članovi ronilačkog kluba Roniti se mora i ove će godine podići svoju Think Green zastavu na otoku Visu u gradu Visu i Komiži - čistit će se gradske rive, luke i okolne uvale od 28. rujna do 1. listopada.

Ronioci volonteri iz svih krajeva Hrvatske, BiH, Srbije te Makedonije u partnerstvu s C.I.O.S Grupom, Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i tvrtkom INA d.d. te sponzorima (Grad Vis i Grad Komiža, Mares, Garmin, Jamnica, Janaf, Klara, TZ Vis, Jadrolinija, Geopark Viški Arhipelag, Hotel Issa, DC Nautica Vis, DC ANMA, DC Manta, ISSA DC, DC B-24, Gradina Vis d.o.o., Hvidra Vis, Seiko, Montre, DVD Komiža, Dicta, Oris, Modra špilja d.d., Nautički centar Komiža, Germania, Morski Čovik Vis) i medijskim pokroviteljima SCUBAlife, Morski.hr te Scuba Skener prionut će vrijedno na čišćenje podmorja na sada već svoju 32. i 33. volontersku ronilačku ekološku akciju Think Green.

Ronilački klub Roniti se mora već dvanaest godina organizira akcije Think Green u okviru kojih se čisti podmorje, rijeke i jezera diljem Hrvatske, a osim čišćenja djeluju i edukativno te podižu ekološku svijest i ukazuju javnosti na probleme onečišćenja okoliša.

C.I.O.S. Grupa kao jedan od partnera projekta pruža cjelovitu logističku podršku te osigurava propisnu obradu svih vrsta otpada skupljenih tijekom ekološke akcije. Na ovoj dvodnevnoj Think Green ekološkoj akciji planira se ponoviti prošlogodišnji uspjeh kada su ronioci volonteri u tri dana trajanja akcije uklonili iz podmorja nešto više od 12 tona otpada.

image
Roniti se mora

Program održavanja eko akcije Think Green – Vis i Komiža 2023:

29. rujna (petak)
- službeno otvorenje 32. eko akcije Think Green Vis u 10:15

- službeno fotografiranje

- podjela zahvalnica svim sudionicima

- prvi zaron od 11:00 - 13:00

- drugi zaron 16:30 - 18:00

30. rujna (subota)
- službeno otvorenje 33. eko akcije Think Green Komiža u 10 sati

- službeno fotografiranje

- podjela zahvalnica svim sudionicima

- prvi zaron od 11 - 12:30

- drugi zaron od 16:30 - 18:00

- More znanja od 19.45 sati (edukativno predavanje)

Udruga Morski Čovik Vis u okviru projekta More znanja - o moru i podmorju otoka Visa, a u sklopu ekološke akcije Think Green ima planirano predavanje naziva "Što nam govore nova znanstvena otkrića o podvodnoj kulturnoj baštini otoka Visa" koje će održati Tea Katunarić Kirjakov, podvodna arheologinja Sveučilišta u Splitu, a moderirati novinarka Andrea Viđak Midžor, voditeljica projekta More znanja.

Predavanje ima za cilj okupiti svu zainteresiranu javnost otoka Visa, s naglaskom na ronioce iz cijele Hrvatske koji su na otoku povodom ekološke akcije Think Green. Predavanje će se održati u subotu 30. rujna u 19:45 u Kulturnom centru Ivan Vitić u Komiži.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane zaljubljenike u ekologiju koji se nađu na području otoka Visa da se priključe i pomognu u ovoj velikoj dvodnevnoj akciji.

Podsjetimo, u zadnjih dvije godine ekoloških akcija Think Green na otoku Visu iz podmorja je izvađeno, odvezeno s otoka i zbrinuto više od 27 tona otpada!

image
Roniti se mora
27. travanj 2024 10:56