StoryEditorOCM

bravo ekipa!Hrvatska zauzela četvrto mjesto na EP u timskom jedrenju u optimistima u Nizozemskoj

Piše M. I.
31. kolovoza 2023. - 11:13

Hrvatska reprezentacija u klasi Optimist osvojila je 4. mjesto na Europskom prvenstvu u ekipnom jedrenju koje se održalo u Nizozemskoj.

Reprezentacija je bila u sastavu: Toma Smirčić, Una Krivić, Nina Marušić i Borna Mohača.

- Nakon što su izborili polufinale bez poraza, u polufinalu je Poljska bila bolja od Hrvatske u omjeru 2:1, a u malom finalu Francuska je pobijedila našu reprezentaciju sa 2:0.

Čestitamo reprezentativcima na pokazanom jedriličarskom znanju u konkurenciji 15 timova kao i treneru reprezentacije Svenu Katniću - poručili su iz JK Split posebice ponosni na svog člana Tomu.

image
Optiworld

Domaćin prvenstva bio je Royal Loosdrecht Yacht Club, a regate 15 ekipa su održane od 25. do 30. kolovoza, u 4 sjajna dana jedrenja u različitim uvjetima vjetra.

U određivanju tko će postati europski prvak 2023., svelo se na to koja će dva tima izaći iz Zlatnog polufinala. Polufinale 1. zlatne skupine sučeljavalo se između Hrvatske i Poljske - potonja je odnijela pobjedu. U 2. polufinalu Zlatne skupine između Francuske i Italije, Italija je odnijela pobjedu. Talijani su i prošlogodišnji prvaci u ekipnom jedrenju.

29. travanj 2024 13:26