StoryEditorOCM

najbolji smo!Uvjerljivo slavlje u Francuskoj: Hrvatska svjetski prvak u lovu ribe udicom na plovak!

Piše Hina
24. rujna 2024. - 09:39

Hrvatska reprezentacija u lovu ribe udicom na plovak osvojila je naslov svjetskih prvaka na 70. jubilarnom SP-u održanom  od 16. do 22. rujna u francuskom gradu Bethuneu na kanalu d’Aire à la Bassée gdje su se okupili predstavnici  27 zemalja. 

Nakon posljednjih nekoliko svjetskih prvenstava na kojima je ekipna medalja bila nadomak ruke, te bi drugi dan bi nažalost iskliznula, u Francuskoj je sve odrađeno savršeno i reprezentacija je uvjerljivo osvojila zlato. 

Hrvatska je uvjerljivo slavila sa ukupno 31 negativnim bodom i ukupnom kilažom 20,006 kg, drugi su bili Talijani sa 40 negativnih bodova, dok su broncu osvojili domaćini Francuzi sa 43 boda. 

Uz ekipno zlato, Matija Kraševac osvojio je pojedinačnu broncu, dok je zlato pripalo Mađaru Laszlu Csillagu, a srebro Poljaku Wiktoru Walczaku.

Kraševac je osvojio treće mjesto i brončanu medalju s jednom sektorskom pobjedom i jednim drugim mjestom, s tri boda i manjom kilažom. Sedmo mjesto ukupno sa četiri boda osvojio je Alan Perko, dvanaesto sa pet bodom Mihael Pongrac.

Željko Raženj je sa devet bodova ostvario pojedinačno 28. mjesto dok je Mario Pejaković završio pojedinačno 35. sa deset negativnih bodova. 

Reprezentativci Hrvatske od prvog dana treninga pronašli su najbolju taktiku koju su savršeno utrenirali, te su sa kombinacijom brzog ribolova glavoča, deverikama u sektorima gdje je bilo potrebno, uvjerljivo slavili. 

Reprezentaciju su na ovom svjetskom prvenstvu vodili trener Martin Vrčković i kapetan Damir Škorić, dok su logistiku činili Kristijan Kosmačin, Josip Vrčković i Krunoslav Lešić

Hrvatska je petnaesta zemlja koja se upisala na pehar pobjednika ovog 70. po redu svjetskog prvenstva. Do sada su najviše naslova osvajali Francuzi i to 16 puta. 

24. rujan 2024 09:39