StoryEditorOCM

tradicijaSupetarski KŠR Arbun organizira lignjolov u čast tete Jerke, evo koja su pravila natjecanja

Piše M. I.
29. studenog 2023. - 12:55

Supetarski KŠR Arbun organizira 6. prosinca "Teta Jerkin lignjolov", revijalno natjecanje lignjolovaca u spomen na velikanku kluba tetu Jerku Papić.

Jerka Papić, rođena je 26.rujna 1938.godine u Supetru na otoku Braču gdje je i provela većinu svojeg života.

Neizbrisiv trag ostavila je u klubu Arbun gdje je svojim zalaganjem i aktivnošću odgojila generacije supetarskih (i Arbunovih) ribolovaca koji danas osvajaju svjetske i nacionalne medalje u raznim disciplinama športskog ribolova na moru.

- S pravom je u supetarskom Arbunu smatraju velikankom svojeg kluba jer bez nje i njezinog entuzijazma danas ne bi bili gdje jesu, osvajali medalje i bili domaćinima raznih ribolovnih natjecanja.

Jerka Papić posebno se istaknula tijekom onih najtežih klupskih vremena, tijekom i nakon Domovinskog rata kada je okupljala djecu, vodila ih na more, učila raznim vještinama, sportskom i fer natjecanju, tražila i nalazila financijske potpore od javnih vlasti i gospodarstvenika te tako održala klub živim i uspješnim - napisao je Ivan Cvitanić.

image
Arhiva KŠR Arbun

Teta Jerka umrla je 28. studenog 2020.godine, a čuveno Arbunovo natjecanje nosit će njezino ime čime se rukovodstvo i članovi kluba žele svojoj velikanki trajno odužiti za sve što je učinila za supetarski "Arbun" kojeg, bez nje, njezine osobnosti i angažmana, možda ne bi ni bilo danas.

Zona ovogodišnjeg lignolova je akvatorij od Gabrove do istočne punte naselja Sutivan (mlin). Prema propozicijama u brodu mogu biti najmanje dva a najviše četiri natjecatelja, a svi natjecatelji moraju imati važeću ribolovnu dozvolu. Dozvoljene tehnike lova: štapom i iz ruke, uz pomoć umjetnih varalica te uz pomoć umjetne rasvjete ukoliko brod posjeduje dozvolu za korištenje umjetne rasvjete.

27. travanj 2024 18:27