StoryEditorOCM

LIGNJOLOVSquid Game Slano: isplovio rekordan broj brodica, donosimo imena svih nagrađenih

Piše Tonči Vlašić/DV
6. listopada 2024. - 10:16

Srđan Botica, predsjednik Sportskog ribolovnog ekološkog društva Šijun iz Slanoga, nije skrivao oduševljenje u 15 sati, sat prije početka trećeg izdanja Squid Game Slano. Tad su zaključene prijave. 

- Čak 108 ekipa, dakle, rekordnih 108 baraka će isploviti u lov na lignje. Lovit će više od 320 natjecatelja. Prekrasno - istaknuo je Botica. 

Pohvalit će čitavu ekipu, članove društva, zahvaliti i sponzorima. Puno je posla trebalo napraviti.

- Nadamo se kako će nas vrijeme poslužiti. Sad je neočekivano prekrasan dan, ali za dva, tri sata je najava lošeg vremena. Što se tiče natjecanja, sve je spremno. Zabava također. Vatromet. Za najbolje smo osigurali opet vrijedne nagrade. Uistinu, hvala svima - rekao je Botica.

Nedugo nakon početka natjecanja, lovilo se lignje u koločepskom kanalu ispred slanjske vale, i vanjske strane Jakljana i Olipe, pokvarilo se vrijeme. U trenutku kad se predavao ulov, počela je kiša, lampalo je, te grmilo. Loše vrijeme je utjecalo na ulov.  

- Ukupno je ulovljeno 17,16 kila liganja. Bilo je točno 328 natjecatelja.

Tko je najbolji? Ekipa Calimero (Marin Market, Marino Šabić Boris Violić) je pobjednik. Ulovila je 1,792 kilograma. Druga je ekipa OPG Ficović Hodilje (Domagoj Dedo, Jadranko Ficović Andrej Baranov) s ulovom 0,99 kilograma, dok je treće mjesto zauzela ekipa Lebićada (Ivan Roman Koši, Silvijo Ružić i Antonio Milošević), koja je izvukla 0,93 kilograma liganja.

Najvećeg olignja, 0.404 kilograma ulovila je ekipa Dream Team (Robert Previšić, Mario Hančević Vedran Žarak), najmlađi natjecatelj je bio petogodišnji Duje Jerinić, a najstariji je bio 77-godišnji Mišo Tepšić.

image
Marijana B. Kohn
image
Marijana B. Kohn
image
Marijana B. Kohn
image
Marijana B. Kohn
image
Marijana B. Kohn
image
Marijana B. Kohn
image
Marijana B. Kohn
06. listopad 2024 10:17