StoryEditorOCM

PROFINJENA NEPCARibe jako dobro znaju koja ješka slasno miriše, a koja smrdi na duhan i kreme za sunčanje

Piše Boris BULIĆ
15. listopada 2022. - 11:10

Iznenađujuće je koliko ribolovaca ne obraća pažnju na kvalitetu ješke. Najvećem broju njih samo je važno da ješke bude u dovoljnoj količini, jer riba ionako jede sve što joj se ponudi.

Riba je u tom kontekstu, naravno, nekakav prirodni kontejner, tek jedan u nizu razlagača koji se brinu da more ostane bistro i čisto, pa guta sve što se miče i što je dovoljno veliko da joj prođe kroz usta.

Ipak, stvarnost je bitno drukčija. Ribe, baš kao i većina drugih organizama, imaju vrlo razvijen osjećaj za prepoznavanje kvalitetnog obroka.

Naravno, nužda zakon mijenja, pa će se u nekoj fazi opće oskudice posegnuti za bilo čime. Također postoje i oportunisti koji jedu brzu hranu ne želeći se zamarati lovom ako ne moraju, kakvi su primjerice svejedi kantari ili pak brancini...

27. prosinac 2024 11:05