StoryEditorOCM

big game fishingNastavlja se dominacija posade ‘Corto‘: donosimo veliki foto izvještaj s Memorijala Boris Gruica

Piše Sandra Barčot
11. kolovoza 2023. - 11:40

Nastavlja se dominacija posade "Corto" kapetana Bepa Svaline na trećem međunarodnom izlučnom nadmetanju u big game ribolovu koji se po prvi puta održava kao "Memorijal Boris Gruica, Giričić - Kaštela 2023."

Naime, ekipa domicilnog kluba, domaćina ovog ribolova na velike trofeje, PSD Giričić iz Kaštel Gomilice, je i nakon dva od tri dana ribolova, sakupila najviše bodova – ukupno 4347,48!

Time su zasjeli na vrh poretka u konkurenciji 20 posada sa stotinjak natjecatelja iz šest zemalja: Italija, Monaco, Slovačka, Slovenija, Crna Gora i Hrvatska.

Imali su ribolovci na brodu "Corto": kapetan Bepo Svalina, te Ante Karačić, Vinko Marušić, Borislav Taraš, Ivan Karačić i Ivan Kelam, opet 11 ugriza ribe na udici, kao i prvog dana natjecanja. Dok su na vaganje donijeli jednu tunu tešku 45,88 kilograma i dvije lampuge.

No primat tko ima na krmi najteži ulov, oduzela im je druga ekipa, također mladog kapetana i to 13,5 godišnjeg Boška Gruice, sina rano preminulog Borica Gruice, inače osvajača i svjetske bronce u big gamu!

Ekipa "Capo" (kapetan Boško Gruica, posada: Filip Gruica, Ivan Ledenko, Davor Bečić, Željko Turković, Pero Šare i Jan Ledenko) ulovila je tunu tešku 58,65 kilograma, ali i lampugu od 9,5 kilograma, uz još četiri bodovana ulova, pa su oni nakon drugog ribolovnog dana – treći u poretku sa 2176,05 boda.

Drugo mjesto u poretku i dalje "drži", uoči trećeg odlučujućeg dana, posada Gordana Pintara "Tajna Veza" (posada: Leon Grubišić, Ivo i Goran Šošo) sa 2400 bodova, koji su drugog dana ribolova imali sedam ugriza ribe.

Četvrti su Crnogorci "Palmon strike" Denisa Mandića (posada: Gligo Mitrović, Božidar Draganić i Mate Volarević) sa 1920 bodova, dok peto mjesto u plasmanu ima kapetan Hrvoje Vejić i Toni Tomašević, dvojac "Antuntuna" sa 960 poena.

Slijedi šesta ekipa "Corto II" kapetana Gordona Svaline sa 605,1 bodom, te sedmi Talijani u timu "Jack Sparrow" kapetana Davida Sarafinija sa 480 poena. Isti broj – 480 - bodova imaju i osmoplasirani odnosno devetoplasirani - posada "Orebić 1" Josipa Brkića, te ekipa "Mala Mirca" bivšeg košarkaša Nikole Vujčića.

Deseto i jedanaesto mjesto, nakon drugog ribolovnog dana, sa 240 poena zauzela je ekipa "PŠK Srdela" kapetana Damira Relote te "Dujam" Miroslava Dujmovića.

Ovo su upisani bodovi nakon dva ribolovna dana, tijekom lova u ribolovnoj zoni u akvatoriju ispred Primoštena prema Blitvenici i Žirju, a u tijeku je odlučujući treći dan koji će nam iznjedriti i pobjednika!

Onog tko će osim epiteta najboljeg ovog nadmetanja dobiti i vizu za odlazak na svjetsku smotru ribolovaca dogodine u Kostariku.

Ujedno organizatori PSD Giričić pozivaju sve da dođu večeras, petak, u 21 sat na plato u Marini Kaštela (Kaštel Gomilica), gdje će sve počastiti besplatnom tunom s gradela, uoči ceremonije svečanog proglašenja pobjednika, i koncerta "Tria gušt".

26. travanj 2024 10:19