StoryEditorOCM

bravo, cure!Marina Mavrinac Matulja drugi put zlatna na svjetskom prvenstvu, reprezentacija Hrvatske brončana!

Piše Š. D.
18. rujna 2021. - 12:19

Marina Mavrinac Matulja, članica SRD Zubatac iz Lovrana, po drugi put zaredom postala je prvakinja svijeta u ribolovu štapom s obale surfcasting tehnikom.

Naslov je osvojila na 28. Svjetskom prvenstvu održanom od 11. do 18. rujna u francuskom gradiću Le Treblade na obali Atlantika, u Biskajskom zaljevu.

Kao i na 27. Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj republici 2019. godine, osim pojedinačnog zlata, Marina Mavrinac Matulja je osvojile i brončanu medalju u ekipnoj konkurenciji, zajedno s Teom Sikirić, Ardenom i Esterom Bajlo, članicama zadarskog ŠRK Zubatac, Jagodom Razum (ŠRD Uligna, Kukljica) i Anom Vučetić (PŠRK Stobreč), pod vodstvom izbornika Antona Vrbata iz Umaga i uz stručnu pomoč Roberta Stermečkog iz Opatije.

U pojedinačnoj konkurenciji, Ardena Bajlo je osvojila 15., Tea Sikirić 17., a Estera Bajlo 18. mjesto. Tea Razum, koja je lovila samo dva dana, osvojila je 31., a Ana Vučetić 34. mjesto, ali je lovila samo jedan dan i ostvarila odličan, 14. rezultat dana.

image
Seniorke
Hrvatski savez za sportski ribolov na moru

Očekivano, naši seniori, koji su se natjecali na 37. Svjetskom prvenstvu, ostvarili su slabije rezultate. Ekipno su bili sedmi u konkurenciji devet ekipa.

Najbolji pojedinačni plasman u konkurenciji pedesetak natjecatelja, 18. mjesto, ostvario je David Pinezić (SRD Meduza, Rovinj), koji je nakon polovine natjecanja bio kandidat za medalju, ali je u drugom dijelu lovio u siromašnim sektorima i ostvario loš ulov.

Njegov klupski kolega Alen Bilić bio je 28.. Članovi ŠRD Zubatac iz Zadra, Dubravko Pejdo bio je 29., Nini Jukić 30., a Ivan Galzina 33.. Vili Pilar (SRD Zubatac, Poreč) nije lovio. Izbornik reprezentacije bio je Zadranin Pavle Kostić, a trener Puljanin Patrok Toma.

image
Seniori
Hrvatski savez za sportski ribolov na moru
18. travanj 2024 09:26