StoryEditorOCM

‘fala ti more‘Uporna kiša i uzburkano more nisu omeli prvo izdanje božićnog ribolova u Sutivanu: ulovljeno ukupno 11,45 kg, pobjedila ekipa ‘Sić pun ribe‘

Piše OM
24. prosinca 2021. - 19:09

Ni kiša koja je uporno sipila ni poprilično uzburkano more nisu spriječili natjecatelje prvog božićnog ribolova „Fala ti more“ u Sutivanu na otoku Braču da pokažu svoju vještinu, neki iz barki, a neki s obale, kako je tko bio u mogućnosti.

Od ukupno 12 prijavljenih ekipa osam ih je isplovilo s posadama brodica na more, dok su ostali, uglavnom juniori kluba SRK Kalamuc, sudjelovali ribolovom s obale.

Natjecanje je trajalo od 8.30 do 11 sati kada su se svi brodovi morali vratiti u luku. Ulov je bio lijep i raznovrstan, ukupno 11,45 kg ribe, uglavnom arbuna i kanjaca, ali bilo je tu i lokardi, šnjura, fratara, komarči, pirki, špara i knezova.

Najuspješnija u ekipnoj konkurenciji bila je ekipa „Sić pun ribe“ (D. Žuljević, D. Mlinac i F. Mlinac) s 2733 grama ulova, zatim „Brundo“ (G. Bogdanović) s 2529 grama te na trećem mjestu „Bartolomej“ (V. Vladislavić i B. Lukšić) s 2031 grama.

image
Franjo Mlinac

Nagradu za najveću ribu natjecanja, pagra od 311 grama osvojila je ekipa „Tim spinela“ (J. Lukšić i N. Lukšić), najvećeg kanjca od 117 grama imala je ekipa „Pećar's“ (P. Pećar i I. Pećar), a najvećeg arbuna od 262 grama ekipa „Brundo“ (G. Bogdanović).

U vaganju ribe uz članove kluba sudjelovao je i stručni suradnik Instituta za oceanografiju i ribarstvo u Splitu Nedo Ivanović koji se brinuo i da sva prijavljena riba bude dozvoljene veličine, a svi natjecatelji dobili su i po jedan kalendar Instituta za 2022. g.

Svi pobjednici osvojili su pehare i medalje, a pobjednički tim i poseban prijelazni pehar natjecanja koji će biti u njihovim rukama sve do sljedeće godine.

Za sve natjecatelje i navijače organiziran je prigodni domjenak uz kuhano vino i fritule, a juniori kluba Kalamuc dobili su i prigodne poklone koje im je uručila predsjednica kluba SRK Kalamuc.  

image
Franjo Mlinac
24. travanj 2024 00:51