StoryEditorOCM

za nautičareZadrani osmislili aplikaciju ‘EmergenSea Live Tracking‘, otkrili smo o čemu se radi

Piše OM
24. rujna 2024. - 10:06

Zadarska firma Alimar skiper sistemi plasirala je besplatnu aplikaciju EmergenSea Live Tracking koja pruža opcije za hitne situacije na moru, piše istra24.hr.

Radi se o tehnologiji koja koristi geografske informacije o području u kojem plovite kako bi nautičare upozorila na opasne hridi, visinu mostova ispod kojih se može proći, mjesta zabrane sidrenja, preprekama u plovidbi ili drugim situacijama koje bi mogle zahtijevati dodatni oprez.

Iz tvrtke navode da s obzirom na rastući broj registriranih plovila u Hrvatskoj od približno 130.000, EmergenSea aplikacija nudi niz inovativnih značajki koje osiguravaju brzu i učinkovitu asistenciju u opasnim situacijama.

Aplikacija nudi brzo reagiranje u hitnim situacijama, pa je tako jedna od ključnih funkcija, gumb za slanje poziva u pomoć. Ovaj gumb predstavlja izravan poziv u pomoć, omogućujući vam da u trenutku, s dva klika, kontaktirate službu za spašavanje ili da jednostavno pošaljete SMS poruku s kratkim opisom nevolje.

Ova funkcija je dizajnirana kako bi se osiguralo da u slučaju nevolje, poput nasukavanja, zapetljavanja konopca u propeleru i slično, možete brzo dobiti potrebnu pomoć, što za svakog skipera, brzina reakcije može za posljedicu imati spašen ili razbijen brod, navode kreatori aplikacije.

Aplikacija nudi različite kategorije hitnih situacija, što omogućuje korisnicima brzo i točno označiti vrstu problema s kojim se suočavaju, te tako EmergenSea mreži to omogućuje brz i točan odgovor da se adekvatno spremi, što rezultira efikasnijom intervencijom i većom sigurnošću za sve uključene.

Poznavanje pozicije plovila u svakom trenutku ključno je za pružanje upozorenja preko pametnog telefona ili brze pomoći u slučaju potrebe navode autori aplikacije. EmergenSea Live Tracking App nudi stalno praćenje plovila u stvarnom vremenu, koristeći napredne tehnologije kako bi osigurala da lokacija plovila bude precizno određena u svakom trenutku.

Aplikacija je dostupna besplatno u mrežnim trgovinama, iOS i Android.

24. rujan 2024 10:42