stdClass Object ( [id] => 1235229 [title] => Zaplovite rutom svjetskih milijardera: uokolo Murterskog mora - od Prokljana i Skradina do Kaprija [alias] => uokolo-murterskog-mora-od-prokljana-i-skradina-do-kaprija [catid] => 418 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

​​Zakrenimo ulijevo, uzvodno Krkom. Zapravo smo još uvijek u morskoj vodi, ali ona će svakom miljom postajati sve razrjeđenija slatkom vodom rijeke.

Točnije, slana će se voda povlačiti u dubinu, a na površini će prevladati slatka voda rijeke.

Prvo nas čeka prolazak ispod luka betonskoga mosta kojim iznad nas prolazi Jadranska magistrala. Visina do mosta je po sredini 30 m.

Posvuda uz obale pratit će nas uzgajališta školjaka (školjke tu možete i kupiti!). Pri mimoilaženju držite se uvijek svoje desne strane plovnog puta te ograničenja istaknutih na velikim pločama uzduž kanala.

Uz rt Triska ravno biste nastavili u slikovit gradić Zaton, ali oštro udesno nastavlja se, u duljini 2 milje, najdramatičniji dio kanjona.

Nakon oštrih zavoja uz rtove Sv. Josip i Vukinac, odjednom će se otvoriti prostrano Prokljansko jezero. Ono je vrlo zanimljivo, iako ga jahte uglavnom prelaze najkraćim putem.

U Raslinama se, na primjer, može oprezno pristati (na glavi mola je 2 m dubine) ili sidriti, a u lokalnom su restoranu jezerski specijaliteti, poput jegulja na žaru, stvarno izvrsni.

Oko jezera i na otočiću Stipanac postoje ostaci liburnskih, antičkih i rimskih građevina, a legenda govori o davno potopljenim Gavanovim dvorima, razorenima Božjim gnjevom zbog ohole i zle žene – krije li se iza mašte nekadašnjih pripovjedača neki povijesni potres ili potop?

Na raskršću povijesti

Ako nastavljate ravno prema Skradinu, valja greben Dragačin (crno-žuti stup) ostaviti po lijevom boku, te između rtova Oštrica i Bila stina ući dalje uzvodno u Krku. Još dva zavoja i nad glavom će vam biti most kojim autocesta prelazi Krku i, nakon rtova Lukovo i Dut, eto Skradina i ACI marine.

Neobična li prizora! Pravi morski gradić u srcu kontinenta, stiješnjen u zelenu kanjonu.

---

image

ACI Skradin

---

Uokolo se uzdižu strme obale, iz guste vegetacije proviruju sive stijene. Prvi gatovi marine strše okomito u rijeku, a u omalenom zaljevu iza njih proteže se dugačka obala s vezovima. Marina se protegnula i duž većeg dijela mjesne rive.

Bliže vrhu te rive, izvan područja marine, može se također pristati, a dubine su 3-4 m. No nemojte pristajati uz mjesni mol, tu pristaju brodice Nacionalnog parka Krka – tu ćete se ukrcati na jednu od njih i krenuti u obilazak slapova.

Marina zna u ljetna popodneva biti popunjena, zato je bolje stići do Skradina što ranije tokom dana. Ovamo, naime, rado zalaze i jahte poznatih osoba.

Možete i sidriti pod obalama rijeke, na dubinama 4-7 m, najbolje pod lijevom obalom malo prije marine ili pod desnom obalom, tamo gdje se rijeka malo proširuje, preko puta gradića (ali tamo je pliće), na način da slobodnim ostavite plovni put.

Riječni tok može biti dosta jak, najbolje je s krme izbaciti do obale dva široko razmaknuta konopa. Odavde se dalje, uzvodno Krkom, više ne može ploviti.

Nedaleko je nizak most preko rijeke, a sjeverno od njega nacionalnim parkom smiju ploviti samo plovila Parka.

Nakon vezivanja ili sidrenja valja krenuti šetnjom ili pomoćnim čamcem u obilazak gradića, a potom na jedan od najljepših jadranskih izleta – turističkom brodicom do slapova Krke.

Ponesite svakako sve svoje kamere i fotoaparate!

U rimskoj Scardoniji još je tijekom prvog stojeća prije Krista stolovao i pisao svoje edikte namjesnik provincije Dalmacije.

Nije ni čudno, jer malo se gdje može naći tako dobro zaštićena luka, usto duboko u kopnu i na putu koji je vodio prema sjevernim provincijama.

No, još davno prije Rimljana, ovdje su svoje plemensko središte imali Liburni. U 4. stoljeću tu je bila ranokršćanska biskupija (premještena je u Šibenik tek 1828.).

U 9. stoljeću tu su se naselili Hrvati i uskoro naselju dali današnje ime: Skradin. Statutom iz 14. stoljeća, u vrijeme kneževine Bribirskih Šubića, postade Skradin glavnim gradom Hrvatske i Bosne.

Potom su nastupila vremena velikih političkih promjena, a grad je potpao prvo pod Otomanski imperij, pa Veneciju, nakon pada Serenissime stigle su Napoleonove trupe, zatim Austro-Ugarska...

Prva hidroelektrana

Danas je Skradin skroman i tih gradić, ali ako kojega domaćina upitate za slavnu prošlost grada, saznat ćete još zanimljivih podataka – poput onoga da je tu, na Krki, proradila prva hidroelektrana na svijetu, iste 1899. godine kad je i Tesla pustio u pogon svoju elektranu na Niagari.

Ima, dakle, Skradin svoju priču, poput svih jadranskih gradića bogate i burne prošlosti što pamte uspone i padove.

Zaputite li se uskim uličicama u šetnju gradićem koji je u 14. stoljeću bio sjedište vladara Hrvatske i Bosne Pavla Šubića, iznenadit će vas urbanistički sklad.

Cijela je gradska jezgra zaštićeni spomenik kulture. Ubrzo ćete pronaći neki ugodan restoran ili konobu – ima ih ukupno dvanaestak i svi nude vrhunske delicije s bogatoga morsko-riječnog gastronomskog jelovnika.

Preporučujemo da se odmah najavite i predbilježite stol koji će vas čekati navečer, po povratku s izleta u očaravajuću zeleno-plavu raskoš nacionalnoga parka.

Nizvodno ćemo Krkom do Šibenika – moglo bi se to učiniti nezanimljivim, jer to smo već vidjeli iz suprotnog pravca, ali vjerujte: vijugavi kanjon rijeke i smireno prostranstvo Prokljanskoga jezera ponovo će vas oduševiti; sad će se, iz suprotnoga kuta, sve to doimati drugačijim i nekako novim.

---

image

SD
Bilice, 160822.
Za prilog o opcini Bilice.
Na fotografiji: panorama Bilica.
Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX

HANZA MEDIA
---

A hoće li ta dionica trajati kraće nego kad smo tukli Krku uzvodno? Moglo bi biti, zbog riječnog toka, ali ljeti Krka nije tako bujna i brza kao ujesen i u proljeće.

Nakon Prokljana dubine u kanjonu ionako naglo rastu i more guta rijeku pa se, barem naoko, gubi osjećaj da se voda pod nama giba.

Opet se treba držati svoje desne strane plovnog puta, jer susretat ćete brojne nautičare koji grabe prema Skradinu, kao što ste vi grabili jučer.

Šibenik, cvijet svjetske baštine

Iako, rekosmo, Šibenik ima marinu, ona je prilično daleko od središta grada i nije pogodna za kratak razgled, a nećete imati više od nekoliko sati na raspolaganju, jer danas još treba stići do Kaprija ili Kakna.

S druge strane, gradska riva nije idealna za prihvat jahta; njezin zapadni dio, podno katedrale i dalje prema NW, preplitak je za gaz jedrilica.

Jahte mogu pristati ispred nešto istočnijega dijela rive, od njezina loma pod katedralom prema istoku, gdje je postavljeno tridesetak muringa (dubine su 2 do 4 metra).

Dalje prema istoku i gatu Krka nastavlja se obala za javni promet i ribarske brodove. Treba reći da ste ovdje izloženi jugu koje podiže umjerene valove i puše bočno na vezove, a i bura zna zapuhati usporedno s obalom.

Netko bi mogao reći: Pa zašto uopće pristajati u Šibeniku? Nije li bolje nastaviti bez zaustavljanja i tako ranije stići na cilj etape?

Kratak odgovor bi mogao biti: zato što treba vidjeti šibensku katedralu, najljepši sakralni spomenik na cijeloj istočnoj obali Jadrana.

Nadalje, Šibenik posjeduje uistinu poseban šarm očuvanoga srednjovjekovnoga grada, stara gradska jezgra jednostavno je neodoljiva.

Dodatan razlog svakako je i crpka za gorivo – nalazi se neposredno do gata Krka – jer to je jedina crpka na cijeloj ovoj ruti, a posjet Skradinu zasigurno je dobrano načeo vaše zalihe goriva.

Ako biste slučajno zaželjeli sidriti ispred rive, znajte da sidro ovdje slabo drži (mulj i kamena ploča). Zato je ipak najbolje vezati se uz pomoć muringa.

Čudo graditeljstva

Čim pristanete, prošetajte se gradom. Najstarija gradska jezgra stisnula se pod tvrđavom sv. Ane (prvi put se spominje 1116. godine).

Nižu se palače, crkve i lijepe građanske kuće: gotička palača Fascolo, palača Orsini s bogato ukrašenim portalom, gradska loggia iz 1542. godine i druge vrijedne zgrade.

Uz obalu se nižu gotičko-renesansna biskupska palača, gradska vrata kroz koja se ulazi u grad i Kneževa palača s kulom u kojoj su nekad bile tamnice.

A u središtu, uz loggiu, neveliki je trg s katedralom sv. Jakova, remek-djelom srednjovjekovnoga graditeljstva.

Katedrala svetog Jakova upisana je u UNESCO-ov registar svjetske kulturne baštine. Prijelaznog je stila iz gotike u renesansu.

Gradnja je započela 1431. godine, i to na mjestu starije romaničke crkve, pa su neki dijelovi te starije crkve rabljeni pri gradnji (desni lav glavnog portala, kipovi Adama i Eve).

---

image

Sibenik, 280822.
Sibenik je 28. kolovoza 1895. dobio javnu rasvjetu na izmjenicnu struju. Tom prigodom vec sedmu godinu odrzava se manifestacija Light is life. Osvijetlila se katedrala Sv. Jakova, Muzej grada Sibenika, hotel Krka, sv. Mihovil ispred knjiznice, samostan sv. Frane i duz cijele rive su postavljene 2D svjetlosne instalacije riba koje simboliziraju srdelu na kojoj se Dalmacija odgojila i othranila.
Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev/CROPIX

HANZA MEDIA
---

Kako je posao zapinjao, a izmijenilo se već nekoliko graditelja, za protomagistra, dakle glavnog arhitekta, postavljen je Juraj Dalmatinac.

On je na katedrali radio do svoje smrti, no kupola i krov još uvijek nisu bili dovršeni. Taj posao obavio je drugi veliki graditelj onoga vremena, Nikola Firentinac, koji se domislio izvanredno učinkovita načina kako da se zatvore svod i kupola.

Učinjeno je to kamenim pločama koje naliježu jedna do druge i spojene su samo utorima, bez ikakvih dodatnih mehaničkih spojnica.

Moglo bi se reći da kupolu drži samo sila teže!

Ta jedinstvena tehnika gradnje izaziva divljenje i dandanas, a cijeloj građevini daje prelijep bijeli krov koji je kroz stoljeća izdržao jake potrese, pa čak i pogotke granata.

Poseban ukras katedrale je friz sa 74 ljudske glave. Izradio ga je Juraj Dalmatinac.

To su u pravom smislu portreti, toliko su izražajni da se čini kao da nas promatraju autentični stanovnici Šibenika iz petnaestog stoljeća.

Tijat i Tijašćica

Nakon obilaska grada i katedrale možda će ostati vremena za ručak u nekom od brojnih restorana. Ipak bi trebalo nastaviti s plovidbom na vrijeme, kako vas ne bi uhvatila noć.

Do odredišta za noćenje ostalo je između 9 (uvala Tijašćica na Tijatu) i 15 milja (Kaprije ili neka od uvala na Kakanu).

---

image

Kakan

---

Koju uvalu je najbolje odabrati za sljedeće noćenje? U odabiru neka prevladaju dva ili tri čimbenika: koliko je još ostalo vremena do mraka, koji vjetar prevladava (ili se uskoro očekuje), a možda i to volite li vi i vaša posada više nenaseljenu uvalu ili naselje, vlastito sidro ili bovu.

Duboka uvala Tijašćica na SE strani otoka Tijata (na kartama je to Luka Tijašćica jer se u nju od bure mogu skloniti i veći brodovi) bliža je Šibeniku od ostale tri destinacije.

Kako je posve otvorena prema jugu, jasno je da pri takvom tipu vremena neće doći u obzir, no odlično je zaštićena od svih drugih vjetrova.

Nije rijedak slučaj da je upravo Tijašćica, uz Prvić Luku, utočište u posljednji čas onima koji pred nailazak nevere iz NW bježe iz luke Zlarina.

Unutar uvale dubine su najprije iznad 20 m, u posljednjoj trećini padaju na 4-10 m.

Kako se izobata od 2 m dubine proteže tik pod postranim obalama, tu bi se lijepo moglo sidriti s iznošenjem konopa na obalu kad ne bi bilo koncesijskog sidrišta, obrubljenoga malim žutim plutajućim oznakama, kojemu se ne smijete previše približiti ili pak morate platiti sidrenu bovu.

Po buri je ovdje dobro, pogotovo u dubljem dijelu uvale. Maestral djelomice preskače otok i zna na mahove jače zapuhati iz dna zaljeva, gdje je otok niži.

Otok Tijat je nenaseljen, pa ćete noću moći uživati u tišini i zvjezdanom nebu.

---

image

Đita

---

Ako se odlučite nastaviti još do Kaprija ili Kakana, što će značiti još 6,5 milja od Tijata, računajte s nešto zahtjevnijom navigacijom.

Uobičajena ruta je između Zmajana i Obonjana, zatim do uskog (!) prolaza između Velog Mišnjaka i hridi Gumanac sučelice njegovu W rtu, te oko ispruženog rta Lemeš na SE vrhu Kaprija.

Noću je ta ruta osvijetljena (svjetla na Zmajanu i rtu Lemeš), ali je i opasna, osobito uz Veli Mišnjak.

Ovuda više puta dnevno prolaze linijski brod, trajekt i katamaran za Kaprije i Žirje, pa pripazite da vas ne iznenadi iza nekog nepreglednog rta.

Kada naposljetku uđete s južne strane u Kakanski kanal (između Kakana i Kaprija), možete birati između tri mogućnosti: dva sidrišta pod Kakanom ili lukom Kaprije.

Ribarsko mjesto​

Kaprije je skromno ribarsko mjestance, doduše danas već dobrano prošireno brojnim vikendicama.

Ispred središta naselja je mala luka s molom i mandračem za mjesne čamce.

---

image

Kaprije

---

Uz mol pristaju spomenute brodske linije, a ljeti je često popunjen i turističkim brodovima raznih vrsta.

Jedino se s unutrašnje (SE) strane mola može, uz mnogo sreće, pronaći poneko mjesto uz krmeni vez.

No zato je u uvali ispred mjesta prostrano sidrište s bovama. Ako tu sidrite (recimo izvan sezone, kad su bove dignute), pripazite jer ispod pijeska je kamena ploča.

---

image

Otok Kaprije

Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX

HANZA MEDIA
---

Tu ste nezaštićeni jedino od vjetrova iz NW (maestral, nevera). U mjestu vas očekuje nekoliko dobrih restorana – ako još, na kraju uzbudljivoga dana, imate snage za večernji izlazak!

Kaprije je bilo u srednjem vijeku u vlasništvu šibenskih velikaša, a potom se na nj doselilo stanovništvo s kopna u bijegu pred vojskom Osmanskog Carstva.

Zanimljiva je župna crkva, građena na prijelazu 16. i 17. stoljeća.

Ako još malo nastavite Kakanskim kanalom, po lijevom boku otvorit će vam se najprije sidrište u uvali Tratica (tu je restoran), potom drugo, prostranije, u laguni pod Velim i Malim Borovnjakom.

Ovamo stižu mnoge jahte na noćenje, pa bi se ljeti moglo dogoditi da su bove popunjene. Oba sidrišta imaju ljeti bove (iako se znalo događati da nekih godina pod Borovnjacima nisu bile postavljene).

Tu je dobra zaštita od maestrala, ali ne od bure. Ako puše jugo, tad je pod Borovnjacima bolje nego u Tratici, no najbolje će u tom slučaju biti prijeći u Kaprije.

 

ACI MARINA SKRADIN

tel: +385 (0)22 771 365; gsm: +385 (0)98 398 848

web: www.aci-marinas.com

e-mail: m.skradin@aci-club.hr

Smještena je u uvalici Rokovača NW od skradinske rive (dio rive uklopljen je u marinu), a novijim gatovima zalazi i u riječni tok. Ima 180 vezova u moru, na suhome nema vezova. Dubine na vezovima 2-7 m. Struja i voda na vezovima, Wi-fi. Oprema marine je skromna, samo restoran, praonica rublja, dva sanitarna čvora. Najbliža crpka za gorivo je u Šibeniku.

Oprez! Za viših vodostaja, kada je tok rijeke pojačan, obratiti pažnju na moguće zanošenje pri manevru.

---

image

SPECIJAL SLOBODNA DALMACIJA
Skradin, 170322.
Na vezu ACI marine u Skradinu vezan je blokirani brod jednog od ruskih oligarha a pretpstavljase da je to Kirill Dimitriev sedmi najbogatiji Rus.
Foto: Paun Paunovic/CROPIX

HANZA MEDIA
---

Prilaz: U posljednjoj milji prije Skradina E obala Krke je nešto plića od W obale, a na sredini rijeke je oko 7-10 m. Ploviti desnije od sredine, zbog mimoilaženja, usto umjerenom brzinom.

Nakon prolaska uz rtove Lukovo (C Bl 2s 1M) i Dut (Z Bl 2s 3M) put prema marini je slobodan. Na SE vrhu mjesne rive nalazi se zeleni stup sa svjetlom (Z Bl 5s 3M). Preporuča se koristiti Plan 518 (HHI).

Vjetrovi: Dobra zaštita, bura zna biti jaka ispred marine.

 

SEDAM ČUVENIH SLAPOVA

Najpoznatiji slap Krke je Skradinski buk, ni pola sata plovidbe izletničkom brodicom od Skradina. No, to je tek jedan od sedam čuvenih slapova, a svi su oni obuhvaćeni nacionalnim parkom. Imena ostalih su: Bilušćica buk, Brljan, Manojlovački slap, Rošnjak, Miljacka slap i Roški slap. Ovaj posljednji, Roški, ujedno je i najudaljeniji od Skradina, no izvanredne je ljepote zbog kaskada, osebujne i bogate vegetacije i starih mlinova, te ga svakako vrijedi posjetiti – do tamo izlet traje nekoliko sati.

Na prostoru NP-a Krka nalazi se i više arheoloških nalazišta iz svih razdoblja od prapovijesti do srednjega vijeka. Najpoznatiji su ostaci Burnuma, rimskog vojnog logora iz 1. stoljeća.

---

image

Beautiful Skradinski Buk Waterfall In Krka National Park - Dalmatia Croatia, Europe

Shutterstock
---

Prekrasan je samostan Visovac. Nalazi se na malom otoku u istoimenom jezeru. Prvi se put spominje 1345. u darovnici kralja Ljudevita Anžuvinskog, koji je grad Rog i otok Visovac darovao knezu Budislavu Ugriniću. Današnja crkva je iz 17. stoljeća, dijelovi franjevačkog samostana potječu iz 14. i 15. stoljeća. U samostanu se čuva vrlo vrijedna zbirka knjiga, umjetnina i ostalih važnih dokumenata.

Na izlete Nacionalnim parkom Krka kreće se s mola u mjesnoj lučici, preko puta gatova marine.

 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] =>

PLOVEĆI IZMEĐU RTOVA OŠTRICA I BILA STINA ULAZITE UZVODNO U KRKU. JOŠ DVA ZAVOJA I NAD GLAVOM ĆE VAM BITI MOST AUTOCESTE, A NAKON RTOVA LUKOVO I DUT, ETO SKRADINA. NEOBIČNA LI PRIZORA! PRAVI MORSKI GRADIĆ U SRCU KONTINENTA, STIJEŠNJEN U ZELENU KANJONU, UOKOLO SE UZDIŽU STRME OBALE, IZ GUSTE VEGETACIJE PROVIRUJU SIVE STIJENE​

[type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => JADRANSKE ĐITE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] =>

PLOVEĆI IZMEĐU RTOVA OŠTRICA I BILA STINA ULAZITE UZVODNO U KRKU. JOŠ DVA ZAVOJA I NAD GLAVOM ĆE VAM BITI MOST AUTOCESTE, A NAKON RTOVA LUKOVO I DUT, ETO SKRADINA. NEOBIČNA LI PRIZORA! PRAVI MORSKI GRADIĆ U SRCU KONTINENTA, STIJEŠNJEN U ZELENU KANJONU, UOKOLO SE UZDIŽU STRME OBALE, IZ GUSTE VEGETACIJE PROVIRUJU SIVE STIJENE​

JADRANSKE ĐITE 2 0 15393 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-01-06 13:42:36 [created_by] => 3261 [created_by_alias] => IZ KNJIGE DARKA TRALIĆA NAJLJEPŠE JADRANSKE PLOVIDBE [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-10-24 21:40:22 [modified_by] => 3261 [publish_up] => 2022-10-24 21:40:22 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 66 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 418 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--nautika [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [page_title] => Nautika [menu-meta_description] => Donosimo nautičke savjete, izvještaje s regata i boat showova, testiramo brodove. Čitajte sve o jedrenju, đitama po Jadranu, brodovima na struju, brodskim motorima i popravku broda. Učimo vas kako održavati brod. [menu-meta_keywords] => nautika, jedrenje, regata, brod, nautički savjeti, boat show, test broda, plovidba, tradicijski brodovi, đita, drveni brodovi, Marijan Žuvić, Damir Višić [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => PLOVEĆI IZMEĐU RTOVA OŠTRICA I BILA STINA ULAZITE UZVODNO U KRKU. JOŠ DVA ZAVOJA I NAD GLAVOM ĆE VAM BITI MOST AUTOCESTE, A NAKON RTOVA LUKOVO I DUT, ETO SKRADINA. NEOBIČNA LI PRIZORA! PRAVI MORSKI GRADIĆ U SRCU KONTINENTA, STIJEŠNJEN U ZELENU KANJON [metadata] => robots= author= title=Uokolo Murterskog mora - od Prokljana i Skradina do Kaprija [metakey] => jadranske đite, darko tralić otvoreno more, skradin šibenik kakan [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/01\/06\/23320420.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/06\/23662312.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/06\/23662313.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/06\/23662314.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/06\/23662315.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/06\/8962736.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/06\/21304820.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/06\/23226852.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/06\/23106712.jpg","\/images\/slike\/2022\/01\/06\/22173048.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["HANZA MEDIA","","","","","HANZA MEDIA","HANZA MEDIA","HANZA MEDIA","HANZA MEDIA","Shutterstock"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Sibenik, 050922.
\nBrodovi na putu prema Skradinu prolaze ispod sibenskog mosta visine 40 metara.
","

ACI Skradin<\/p>","

Kaprije<\/p>","

Kakan<\/p>","

\u0110ita<\/p>","

Otok Kaprije<\/p>\n\n

","

SPECIJAL SLOBODNA DALMACIJA
\nSkradin, 170322.
\nNa vezu ACI marine u Skradinu vezan je blokirani brod jednog od ruskih oligarha a pretpstavljase da je to Kirill Dimitriev sedmi najbogatiji Rus.
","

Sibenik, 280822.
\nSibenik je 28. kolovoza 1895. dobio javnu rasvjetu na izmjenicnu struju. Tom prigodom vec sedmu godinu odrzava se manifestacija Light is life. Osvijetlila se katedrala Sv. Jakova, Muzej grada Sibenika, hotel Krka, sv. Mihovil ispred knjiznice, samostan sv. Frane i duz cijele rive su postavljene 2D svjetlosne instalacije riba koje simboliziraju srdelu na kojoj se Dalmacija odgojila i othranila.
","

SD
\nBilice, 160822.
\nZa prilog o opcini Bilice.
\nNa fotografiji: panorama Bilica.
","

Beautiful Skradinski Buk Waterfall In Krka National Park - Dalmatia Croatia, Europe<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_23320420_1920.jpg":"1920x1080","k_23320420_1280.jpg":"1280x1280","k_23320420_1024.jpg":"1024x1024","k_23320420_640.jpg":"640x640","k_23320420_480.jpg":"480x480","k_23320420_340.jpg":"340x340","k_23320420_220.jpg":"220x220","o_23320420_1280.jpg":"1280x853","o_23320420_1024.jpg":"1024x682","o_23320420_640.jpg":"640x426","o_23320420_480.jpg":"480x320","o_23320420_340.jpg":"340x226","o_23320420_220.jpg":"220x146","h_23320420_1280.jpg":"1280x854","h_23320420_1024.jpg":"1024x683","h_23320420_640.jpg":"640x427","h_23320420_480.jpg":"480x320","h_23320420_340.jpg":"340x227","h_23320420_220.jpg":"220x147","pp_23320420_1280.jpg":"1280x1628","pp_23320420_1024.jpg":"1024x1303","pp_23320420_640.jpg":"640x814","pp_23320420_480.jpg":"480x611","pp_23320420_340.jpg":"340x432","pp_23320420_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1947","hd_23662312_1920.jpg":"1920x1080","k_23662312_1280.jpg":"1280x1280","k_23662312_1024.jpg":"1024x1024","k_23662312_640.jpg":"640x640","k_23662312_480.jpg":"480x480","k_23662312_340.jpg":"340x340","k_23662312_220.jpg":"220x220","o_23662312_1280.jpg":"1280x1298","o_23662312_1024.jpg":"1024x1038","o_23662312_640.jpg":"640x649","o_23662312_480.jpg":"480x486","o_23662312_340.jpg":"340x344","o_23662312_220.jpg":"220x223","h_23662312_1280.jpg":"1280x854","h_23662312_1024.jpg":"1024x683","h_23662312_640.jpg":"640x427","h_23662312_480.jpg":"480x320","h_23662312_340.jpg":"340x227","h_23662312_220.jpg":"220x147","pp_23662312_1280.jpg":"1280x1628","pp_23662312_1024.jpg":"1024x1303","pp_23662312_640.jpg":"640x814","pp_23662312_480.jpg":"480x611","pp_23662312_340.jpg":"340x432","pp_23662312_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2179","hd_23662313_1920.jpg":"1920x1080","k_23662313_1280.jpg":"1280x1280","k_23662313_1024.jpg":"1024x1024","k_23662313_640.jpg":"640x640","k_23662313_480.jpg":"480x480","k_23662313_340.jpg":"340x340","k_23662313_220.jpg":"220x220","o_23662313_1280.jpg":"1280x1452","o_23662313_1024.jpg":"1024x1162","o_23662313_640.jpg":"640x726","o_23662313_480.jpg":"480x544","o_23662313_340.jpg":"340x385","o_23662313_220.jpg":"220x249","h_23662313_1280.jpg":"1280x854","h_23662313_1024.jpg":"1024x683","h_23662313_640.jpg":"640x427","h_23662313_480.jpg":"480x320","h_23662313_340.jpg":"340x227","h_23662313_220.jpg":"220x147","pp_23662313_1280.jpg":"1280x1628","pp_23662313_1024.jpg":"1024x1303","pp_23662313_640.jpg":"640x814","pp_23662313_480.jpg":"480x611","pp_23662313_340.jpg":"340x432","pp_23662313_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1232","hd_23662314_1920.jpg":"1920x1080","k_23662314_1280.jpg":"1280x1280","k_23662314_1024.jpg":"1024x1024","k_23662314_640.jpg":"640x640","k_23662314_480.jpg":"480x480","k_23662314_340.jpg":"340x340","k_23662314_220.jpg":"220x220","o_23662314_1280.jpg":"1280x821","o_23662314_1024.jpg":"1024x657","o_23662314_640.jpg":"640x410","o_23662314_480.jpg":"480x308","o_23662314_340.jpg":"340x218","o_23662314_220.jpg":"220x141","h_23662314_1280.jpg":"1280x854","h_23662314_1024.jpg":"1024x683","h_23662314_640.jpg":"640x427","h_23662314_480.jpg":"480x320","h_23662314_340.jpg":"340x227","h_23662314_220.jpg":"220x147","pp_23662314_1280.jpg":"1280x1628","pp_23662314_1024.jpg":"1024x1303","pp_23662314_640.jpg":"640x814","pp_23662314_480.jpg":"480x611","pp_23662314_340.jpg":"340x432","pp_23662314_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2408","hd_23662315_1920.jpg":"1920x1080","k_23662315_1280.jpg":"1280x1280","k_23662315_1024.jpg":"1024x1024","k_23662315_640.jpg":"640x640","k_23662315_480.jpg":"480x480","k_23662315_340.jpg":"340x340","k_23662315_220.jpg":"220x220","o_23662315_1280.jpg":"1280x1605","o_23662315_1024.jpg":"1024x1284","o_23662315_640.jpg":"640x802","o_23662315_480.jpg":"480x602","o_23662315_340.jpg":"340x426","o_23662315_220.jpg":"220x275","h_23662315_1280.jpg":"1280x854","h_23662315_1024.jpg":"1024x683","h_23662315_640.jpg":"640x427","h_23662315_480.jpg":"480x320","h_23662315_340.jpg":"340x227","h_23662315_220.jpg":"220x147","pp_23662315_1280.jpg":"1280x1628","pp_23662315_1024.jpg":"1024x1303","pp_23662315_640.jpg":"640x814","pp_23662315_480.jpg":"480x611","pp_23662315_340.jpg":"340x432","pp_23662315_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_8962736_1920.jpg":"1920x1080","k_8962736_1280.jpg":"1280x1280","k_8962736_1024.jpg":"1024x1024","k_8962736_640.jpg":"640x640","k_8962736_480.jpg":"480x480","k_8962736_340.jpg":"340x340","k_8962736_220.jpg":"220x220","o_8962736_1280.jpg":"1280x851","o_8962736_1024.jpg":"1024x681","o_8962736_640.jpg":"640x425","o_8962736_480.jpg":"480x319","o_8962736_340.jpg":"340x226","o_8962736_220.jpg":"220x146","h_8962736_1280.jpg":"1280x854","h_8962736_1024.jpg":"1024x683","h_8962736_640.jpg":"640x427","h_8962736_480.jpg":"480x320","h_8962736_340.jpg":"340x227","h_8962736_220.jpg":"220x147","pp_8962736_1280.jpg":"1280x1628","pp_8962736_1024.jpg":"1024x1303","pp_8962736_640.jpg":"640x814","pp_8962736_480.jpg":"480x611","pp_8962736_340.jpg":"340x432","pp_8962736_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1286","hd_21304820_1920.jpg":"1920x1080","k_21304820_1280.jpg":"1280x1280","k_21304820_1024.jpg":"1024x1024","k_21304820_640.jpg":"640x640","k_21304820_480.jpg":"480x480","k_21304820_340.jpg":"340x340","k_21304820_220.jpg":"220x220","o_21304820_1280.jpg":"1280x857","o_21304820_1024.jpg":"1024x685","o_21304820_640.jpg":"640x428","o_21304820_480.jpg":"480x321","o_21304820_340.jpg":"340x227","o_21304820_220.jpg":"220x147","h_21304820_1280.jpg":"1280x854","h_21304820_1024.jpg":"1024x683","h_21304820_640.jpg":"640x427","h_21304820_480.jpg":"480x320","h_21304820_340.jpg":"340x227","h_21304820_220.jpg":"220x147","pp_21304820_1280.jpg":"1280x1628","pp_21304820_1024.jpg":"1024x1303","pp_21304820_640.jpg":"640x814","pp_21304820_480.jpg":"480x611","pp_21304820_340.jpg":"340x432","pp_21304820_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23226852_1920.jpg":"1920x1080","k_23226852_1280.jpg":"1280x1280","k_23226852_1024.jpg":"1024x1024","k_23226852_640.jpg":"640x640","k_23226852_480.jpg":"480x480","k_23226852_340.jpg":"340x340","k_23226852_220.jpg":"220x220","o_23226852_1280.jpg":"1280x853","o_23226852_1024.jpg":"1024x682","o_23226852_640.jpg":"640x426","o_23226852_480.jpg":"480x320","o_23226852_340.jpg":"340x226","o_23226852_220.jpg":"220x146","h_23226852_1280.jpg":"1280x854","h_23226852_1024.jpg":"1024x683","h_23226852_640.jpg":"640x427","h_23226852_480.jpg":"480x320","h_23226852_340.jpg":"340x227","h_23226852_220.jpg":"220x147","pp_23226852_1280.jpg":"1280x1628","pp_23226852_1024.jpg":"1024x1303","pp_23226852_640.jpg":"640x814","pp_23226852_480.jpg":"480x611","pp_23226852_340.jpg":"340x432","pp_23226852_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23106712_1920.jpg":"1920x1080","k_23106712_1280.jpg":"1280x1280","k_23106712_1024.jpg":"1024x1024","k_23106712_640.jpg":"640x640","k_23106712_480.jpg":"480x480","k_23106712_340.jpg":"340x340","k_23106712_220.jpg":"220x220","o_23106712_1280.jpg":"1280x853","o_23106712_1024.jpg":"1024x682","o_23106712_640.jpg":"640x426","o_23106712_480.jpg":"480x320","o_23106712_340.jpg":"340x226","o_23106712_220.jpg":"220x146","h_23106712_1280.jpg":"1280x854","h_23106712_1024.jpg":"1024x683","h_23106712_640.jpg":"640x427","h_23106712_480.jpg":"480x320","h_23106712_340.jpg":"340x227","h_23106712_220.jpg":"220x147","pp_23106712_1280.jpg":"1280x1628","pp_23106712_1024.jpg":"1024x1303","pp_23106712_640.jpg":"640x814","pp_23106712_480.jpg":"480x611","pp_23106712_340.jpg":"340x432","pp_23106712_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_22173048_1920.jpg":"1920x1080","k_22173048_1280.jpg":"1280x1280","k_22173048_1024.jpg":"1024x1024","k_22173048_640.jpg":"640x640","k_22173048_480.jpg":"480x480","k_22173048_340.jpg":"340x340","k_22173048_220.jpg":"220x220","o_22173048_1280.jpg":"1280x853","o_22173048_1024.jpg":"1024x682","o_22173048_640.jpg":"640x426","o_22173048_480.jpg":"480x320","o_22173048_340.jpg":"340x226","o_22173048_220.jpg":"220x146","h_22173048_1280.jpg":"1280x854","h_22173048_1024.jpg":"1024x683","h_22173048_640.jpg":"640x427","h_22173048_480.jpg":"480x320","h_22173048_340.jpg":"340x227","h_22173048_220.jpg":"220x147","pp_22173048_1280.jpg":"1280x1628","pp_22173048_1024.jpg":"1024x1303","pp_22173048_640.jpg":"640x814","pp_22173048_480.jpg":"480x611","pp_22173048_340.jpg":"340x432","pp_22173048_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 418 [name] => Nautika [alias] => nautika [description] => [parent] => 417 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"417","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2018-11-16 09:18:21","customparams_modified":"2018-11-16 09:18:21","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 0 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7496370 Threads: 4 Questions: 1538359885 Slow queries: 4679831 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110872240 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 35 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '0' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /om/nautika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 418 [name] => Nautika [alias] => nautika [parent] => 417 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /om/nautika ) ) [link] => /om/nautika/uokolo-murterskog-mora-od-prokljana-i-skradina-do-kaprija-1235229 [printLink] => /om/nautika/uokolo-murterskog-mora-od-prokljana-i-skradina-do-kaprija-1235229?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 629605 [name] => jadranske đite [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-01-30 07:59:20 [main_article_id] => 0 [alias] => jadranske-dite [link] => /tag/jadranske-dite ) [1] => stdClass Object ( [id] => 658855 [name] => darko tralić otvoreno more [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-12-05 08:05:18 [main_article_id] => 0 [alias] => darko-tralic-otvoreno-more [link] => /tag/darko-tralic-otvoreno-more ) [2] => stdClass Object ( [id] => 695133 [name] => skradin šibenik kakan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-10-24 23:35:23 [main_article_id] => 0 [alias] => skradin-sibenik-kakan [link] => /tag/skradin-sibenik-kakan ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] =>

PLOVEĆI IZMEĐU RTOVA OŠTRICA I BILA STINA ULAZITE UZVODNO U KRKU. JOŠ DVA ZAVOJA I NAD GLAVOM ĆE VAM BITI MOST AUTOCESTE, A NAKON RTOVA LUKOVO I DUT, ETO SKRADINA. NEOBIČNA LI PRIZORA! PRAVI MORSKI GRADIĆ U SRCU KONTINENTA, STIJEŠNJEN U ZELENU KANJONU, UOKOLO SE UZDIŽU STRME OBALE, IZ GUSTE VEGETACIJE PROVIRUJU SIVE STIJENE​

[type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => JADRANSKE ĐITE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Zaplovite rutom svjetskih milijardera: uokolo Murterskog mora - od Prokljana i Skradina do Kaprija [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3261 [name] => Miomir Štrbac [username] => miomir.strbac [email] => miomir.strbac@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$oBa2AAEGUKq/Ymg095Mrh.7uW.yCfYXSNnHxeF4nyWHs8x3qBlQvy [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [3] => 3 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/miomir-strbac-3261 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1775 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/96410507fb7745ab8b7da88e9937be54?s=100&default=https%3A%2F%2Ff03.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/06/23320420.jpg [galleryCount] => 10 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => HANZA MEDIA [mainImageDesc] =>

Sibenik, 050922.
Brodovi na putu prema Skradinu prolaze ispod sibenskog mosta visine 40 metara.
[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/06/23320420.jpg [title] => HANZA MEDIA

Sibenik, 050922.
Brodovi na putu prema Skradinu prolaze ispod sibenskog mosta visine 40 metara.
) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/06/23662312.jpg [title] =>

ACI Skradin

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/06/23662313.jpg [title] =>

Kaprije

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/06/23662314.jpg [title] =>

Kakan

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/06/23662315.jpg [title] =>

Đita

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/06/8962736.jpg [title] => HANZA MEDIA

Otok Kaprije

) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/06/21304820.jpg [title] => HANZA MEDIA

SPECIJAL SLOBODNA DALMACIJA
Skradin, 170322.
Na vezu ACI marine u Skradinu vezan je blokirani brod jednog od ruskih oligarha a pretpstavljase da je to Kirill Dimitriev sedmi najbogatiji Rus.
) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/06/23226852.jpg [title] => HANZA MEDIA

Sibenik, 280822.
Sibenik je 28. kolovoza 1895. dobio javnu rasvjetu na izmjenicnu struju. Tom prigodom vec sedmu godinu odrzava se manifestacija Light is life. Osvijetlila se katedrala Sv. Jakova, Muzej grada Sibenika, hotel Krka, sv. Mihovil ispred knjiznice, samostan sv. Frane i duz cijele rive su postavljene 2D svjetlosne instalacije riba koje simboliziraju srdelu na kojoj se Dalmacija odgojila i othranila.
) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/06/23106712.jpg [title] => HANZA MEDIA

SD
Bilice, 160822.
Za prilog o opcini Bilice.
Na fotografiji: panorama Bilica.
) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/01/06/22173048.jpg [title] => Shutterstock

Beautiful Skradinski Buk Waterfall In Krka National Park - Dalmatia Croatia, Europe

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

​​Zakrenimo ulijevo, uzvodno Krkom. Zapravo smo još uvijek u morskoj vodi, ali ona će svakom miljom postajati sve razrjeđenija slatkom vodom rijeke.

Točnije, slana će se voda povlačiti u dubinu, a na površini će prevladati slatka voda rijeke.

Prvo nas čeka prolazak ispod luka betonskoga mosta kojim iznad nas prolazi Jadranska magistrala. Visina do mosta je po sredini 30 m.

Posvuda uz obale pratit će nas uzgajališta školjaka (školjke tu možete i kupiti!). Pri mimoilaženju držite se uvijek svoje desne strane plovnog puta te ograničenja istaknutih na velikim pločama uzduž kanala.

Uz rt Triska ravno biste nastavili u slikovit gradić Zaton, ali oštro udesno nastavlja se, u duljini 2 milje, najdramatičniji dio kanjona.

Nakon oštrih zavoja uz rtove Sv. Josip i Vukinac, odjednom će se otvoriti prostrano Prokljansko jezero. Ono je vrlo zanimljivo, iako ga jahte uglavnom prelaze najkraćim putem.

U Raslinama se, na primjer, može oprezno pristati (na glavi mola je 2 m dubine) ili sidriti, a u lokalnom su restoranu jezerski specijaliteti, poput jegulja na žaru, stvarno izvrsni.

Oko jezera i na otočiću Stipanac postoje ostaci liburnskih, antičkih i rimskih građevina, a legenda govori o davno potopljenim Gavanovim dvorima, razorenima Božjim gnjevom zbog ohole i zle žene – krije li se iza mašte nekadašnjih pripovjedača neki povijesni potres ili potop?

Na raskršću povijesti

Ako nastavljate ravno prema Skradinu, valja greben Dragačin (crno-žuti stup) ostaviti po lijevom boku, te između rtova Oštrica i Bila stina ući dalje uzvodno u Krku. Još dva zavoja i nad glavom će vam biti most kojim autocesta prelazi Krku i, nakon rtova Lukovo i Dut, eto Skradina i ACI marine.

Neobična li prizora! Pravi morski gradić u srcu kontinenta, stiješnjen u zelenu kanjonu.

---

image

ACI Skradin

---

Uokolo se uzdižu strme obale, iz guste vegetacije proviruju sive stijene. Prvi gatovi marine strše okomito u rijeku, a u omalenom zaljevu iza njih proteže se dugačka obala s vezovima. Marina se protegnula i duž većeg dijela mjesne rive.

Bliže vrhu te rive, izvan područja marine, može se također pristati, a dubine su 3-4 m. No nemojte pristajati uz mjesni mol, tu pristaju brodice Nacionalnog parka Krka – tu ćete se ukrcati na jednu od njih i krenuti u obilazak slapova.

Marina zna u ljetna popodneva biti popunjena, zato je bolje stići do Skradina što ranije tokom dana. Ovamo, naime, rado zalaze i jahte poznatih osoba.

Možete i sidriti pod obalama rijeke, na dubinama 4-7 m, najbolje pod lijevom obalom malo prije marine ili pod desnom obalom, tamo gdje se rijeka malo proširuje, preko puta gradića (ali tamo je pliće), na način da slobodnim ostavite plovni put.

Riječni tok može biti dosta jak, najbolje je s krme izbaciti do obale dva široko razmaknuta konopa. Odavde se dalje, uzvodno Krkom, više ne može ploviti.

Nedaleko je nizak most preko rijeke, a sjeverno od njega nacionalnim parkom smiju ploviti samo plovila Parka.

Nakon vezivanja ili sidrenja valja krenuti šetnjom ili pomoćnim čamcem u obilazak gradića, a potom na jedan od najljepših jadranskih izleta – turističkom brodicom do slapova Krke.

Ponesite svakako sve svoje kamere i fotoaparate!

U rimskoj Scardoniji još je tijekom prvog stojeća prije Krista stolovao i pisao svoje edikte namjesnik provincije Dalmacije.

Nije ni čudno, jer malo se gdje može naći tako dobro zaštićena luka, usto duboko u kopnu i na putu koji je vodio prema sjevernim provincijama.

No, još davno prije Rimljana, ovdje su svoje plemensko središte imali Liburni. U 4. stoljeću tu je bila ranokršćanska biskupija (premještena je u Šibenik tek 1828.).

U 9. stoljeću tu su se naselili Hrvati i uskoro naselju dali današnje ime: Skradin. Statutom iz 14. stoljeća, u vrijeme kneževine Bribirskih Šubića, postade Skradin glavnim gradom Hrvatske i Bosne.

Potom su nastupila vremena velikih političkih promjena, a grad je potpao prvo pod Otomanski imperij, pa Veneciju, nakon pada Serenissime stigle su Napoleonove trupe, zatim Austro-Ugarska...

Prva hidroelektrana

Danas je Skradin skroman i tih gradić, ali ako kojega domaćina upitate za slavnu prošlost grada, saznat ćete još zanimljivih podataka – poput onoga da je tu, na Krki, proradila prva hidroelektrana na svijetu, iste 1899. godine kad je i Tesla pustio u pogon svoju elektranu na Niagari.

Ima, dakle, Skradin svoju priču, poput svih jadranskih gradića bogate i burne prošlosti što pamte uspone i padove.

Zaputite li se uskim uličicama u šetnju gradićem koji je u 14. stoljeću bio sjedište vladara Hrvatske i Bosne Pavla Šubića, iznenadit će vas urbanistički sklad.

Cijela je gradska jezgra zaštićeni spomenik kulture. Ubrzo ćete pronaći neki ugodan restoran ili konobu – ima ih ukupno dvanaestak i svi nude vrhunske delicije s bogatoga morsko-riječnog gastronomskog jelovnika.

Preporučujemo da se odmah najavite i predbilježite stol koji će vas čekati navečer, po povratku s izleta u očaravajuću zeleno-plavu raskoš nacionalnoga parka.

Nizvodno ćemo Krkom do Šibenika – moglo bi se to učiniti nezanimljivim, jer to smo već vidjeli iz suprotnog pravca, ali vjerujte: vijugavi kanjon rijeke i smireno prostranstvo Prokljanskoga jezera ponovo će vas oduševiti; sad će se, iz suprotnoga kuta, sve to doimati drugačijim i nekako novim.

---

image

SD
Bilice, 160822.
Za prilog o opcini Bilice.
Na fotografiji: panorama Bilica.
Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX

HANZA MEDIA
---

A hoće li ta dionica trajati kraće nego kad smo tukli Krku uzvodno? Moglo bi biti, zbog riječnog toka, ali ljeti Krka nije tako bujna i brza kao ujesen i u proljeće.

Nakon Prokljana dubine u kanjonu ionako naglo rastu i more guta rijeku pa se, barem naoko, gubi osjećaj da se voda pod nama giba.

Opet se treba držati svoje desne strane plovnog puta, jer susretat ćete brojne nautičare koji grabe prema Skradinu, kao što ste vi grabili jučer.

Šibenik, cvijet svjetske baštine

Iako, rekosmo, Šibenik ima marinu, ona je prilično daleko od središta grada i nije pogodna za kratak razgled, a nećete imati više od nekoliko sati na raspolaganju, jer danas još treba stići do Kaprija ili Kakna.

S druge strane, gradska riva nije idealna za prihvat jahta; njezin zapadni dio, podno katedrale i dalje prema NW, preplitak je za gaz jedrilica.

Jahte mogu pristati ispred nešto istočnijega dijela rive, od njezina loma pod katedralom prema istoku, gdje je postavljeno tridesetak muringa (dubine su 2 do 4 metra).

Dalje prema istoku i gatu Krka nastavlja se obala za javni promet i ribarske brodove. Treba reći da ste ovdje izloženi jugu koje podiže umjerene valove i puše bočno na vezove, a i bura zna zapuhati usporedno s obalom.

Netko bi mogao reći: Pa zašto uopće pristajati u Šibeniku? Nije li bolje nastaviti bez zaustavljanja i tako ranije stići na cilj etape?

Kratak odgovor bi mogao biti: zato što treba vidjeti šibensku katedralu, najljepši sakralni spomenik na cijeloj istočnoj obali Jadrana.

Nadalje, Šibenik posjeduje uistinu poseban šarm očuvanoga srednjovjekovnoga grada, stara gradska jezgra jednostavno je neodoljiva.

Dodatan razlog svakako je i crpka za gorivo – nalazi se neposredno do gata Krka – jer to je jedina crpka na cijeloj ovoj ruti, a posjet Skradinu zasigurno je dobrano načeo vaše zalihe goriva.

Ako biste slučajno zaželjeli sidriti ispred rive, znajte da sidro ovdje slabo drži (mulj i kamena ploča). Zato je ipak najbolje vezati se uz pomoć muringa.

Čudo graditeljstva

Čim pristanete, prošetajte se gradom. Najstarija gradska jezgra stisnula se pod tvrđavom sv. Ane (prvi put se spominje 1116. godine).

Nižu se palače, crkve i lijepe građanske kuće: gotička palača Fascolo, palača Orsini s bogato ukrašenim portalom, gradska loggia iz 1542. godine i druge vrijedne zgrade.

Uz obalu se nižu gotičko-renesansna biskupska palača, gradska vrata kroz koja se ulazi u grad i Kneževa palača s kulom u kojoj su nekad bile tamnice.

A u središtu, uz loggiu, neveliki je trg s katedralom sv. Jakova, remek-djelom srednjovjekovnoga graditeljstva.

Katedrala svetog Jakova upisana je u UNESCO-ov registar svjetske kulturne baštine. Prijelaznog je stila iz gotike u renesansu.

Gradnja je započela 1431. godine, i to na mjestu starije romaničke crkve, pa su neki dijelovi te starije crkve rabljeni pri gradnji (desni lav glavnog portala, kipovi Adama i Eve).

---

image

Sibenik, 280822.
Sibenik je 28. kolovoza 1895. dobio javnu rasvjetu na izmjenicnu struju. Tom prigodom vec sedmu godinu odrzava se manifestacija Light is life. Osvijetlila se katedrala Sv. Jakova, Muzej grada Sibenika, hotel Krka, sv. Mihovil ispred knjiznice, samostan sv. Frane i duz cijele rive su postavljene 2D svjetlosne instalacije riba koje simboliziraju srdelu na kojoj se Dalmacija odgojila i othranila.
Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev/CROPIX

HANZA MEDIA
---

Kako je posao zapinjao, a izmijenilo se već nekoliko graditelja, za protomagistra, dakle glavnog arhitekta, postavljen je Juraj Dalmatinac.

On je na katedrali radio do svoje smrti, no kupola i krov još uvijek nisu bili dovršeni. Taj posao obavio je drugi veliki graditelj onoga vremena, Nikola Firentinac, koji se domislio izvanredno učinkovita načina kako da se zatvore svod i kupola.

Učinjeno je to kamenim pločama koje naliježu jedna do druge i spojene su samo utorima, bez ikakvih dodatnih mehaničkih spojnica.

Moglo bi se reći da kupolu drži samo sila teže!

Ta jedinstvena tehnika gradnje izaziva divljenje i dandanas, a cijeloj građevini daje prelijep bijeli krov koji je kroz stoljeća izdržao jake potrese, pa čak i pogotke granata.

Poseban ukras katedrale je friz sa 74 ljudske glave. Izradio ga je Juraj Dalmatinac.

To su u pravom smislu portreti, toliko su izražajni da se čini kao da nas promatraju autentični stanovnici Šibenika iz petnaestog stoljeća.

Tijat i Tijašćica

Nakon obilaska grada i katedrale možda će ostati vremena za ručak u nekom od brojnih restorana. Ipak bi trebalo nastaviti s plovidbom na vrijeme, kako vas ne bi uhvatila noć.

Do odredišta za noćenje ostalo je između 9 (uvala Tijašćica na Tijatu) i 15 milja (Kaprije ili neka od uvala na Kakanu).

---

image

Kakan

---

Koju uvalu je najbolje odabrati za sljedeće noćenje? U odabiru neka prevladaju dva ili tri čimbenika: koliko je još ostalo vremena do mraka, koji vjetar prevladava (ili se uskoro očekuje), a možda i to volite li vi i vaša posada više nenaseljenu uvalu ili naselje, vlastito sidro ili bovu.

Duboka uvala Tijašćica na SE strani otoka Tijata (na kartama je to Luka Tijašćica jer se u nju od bure mogu skloniti i veći brodovi) bliža je Šibeniku od ostale tri destinacije.

Kako je posve otvorena prema jugu, jasno je da pri takvom tipu vremena neće doći u obzir, no odlično je zaštićena od svih drugih vjetrova.

Nije rijedak slučaj da je upravo Tijašćica, uz Prvić Luku, utočište u posljednji čas onima koji pred nailazak nevere iz NW bježe iz luke Zlarina.

Unutar uvale dubine su najprije iznad 20 m, u posljednjoj trećini padaju na 4-10 m.

Kako se izobata od 2 m dubine proteže tik pod postranim obalama, tu bi se lijepo moglo sidriti s iznošenjem konopa na obalu kad ne bi bilo koncesijskog sidrišta, obrubljenoga malim žutim plutajućim oznakama, kojemu se ne smijete previše približiti ili pak morate platiti sidrenu bovu.

Po buri je ovdje dobro, pogotovo u dubljem dijelu uvale. Maestral djelomice preskače otok i zna na mahove jače zapuhati iz dna zaljeva, gdje je otok niži.

Otok Tijat je nenaseljen, pa ćete noću moći uživati u tišini i zvjezdanom nebu.

---

image

Đita

---

Ako se odlučite nastaviti još do Kaprija ili Kakana, što će značiti još 6,5 milja od Tijata, računajte s nešto zahtjevnijom navigacijom.

Uobičajena ruta je između Zmajana i Obonjana, zatim do uskog (!) prolaza između Velog Mišnjaka i hridi Gumanac sučelice njegovu W rtu, te oko ispruženog rta Lemeš na SE vrhu Kaprija.

Noću je ta ruta osvijetljena (svjetla na Zmajanu i rtu Lemeš), ali je i opasna, osobito uz Veli Mišnjak.

Ovuda više puta dnevno prolaze linijski brod, trajekt i katamaran za Kaprije i Žirje, pa pripazite da vas ne iznenadi iza nekog nepreglednog rta.

Kada naposljetku uđete s južne strane u Kakanski kanal (između Kakana i Kaprija), možete birati između tri mogućnosti: dva sidrišta pod Kakanom ili lukom Kaprije.

Ribarsko mjesto​

Kaprije je skromno ribarsko mjestance, doduše danas već dobrano prošireno brojnim vikendicama.

Ispred središta naselja je mala luka s molom i mandračem za mjesne čamce.

---

image

Kaprije

---

Uz mol pristaju spomenute brodske linije, a ljeti je često popunjen i turističkim brodovima raznih vrsta.

Jedino se s unutrašnje (SE) strane mola može, uz mnogo sreće, pronaći poneko mjesto uz krmeni vez.

No zato je u uvali ispred mjesta prostrano sidrište s bovama. Ako tu sidrite (recimo izvan sezone, kad su bove dignute), pripazite jer ispod pijeska je kamena ploča.

---

image

Otok Kaprije

Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX

HANZA MEDIA
---

Tu ste nezaštićeni jedino od vjetrova iz NW (maestral, nevera). U mjestu vas očekuje nekoliko dobrih restorana – ako još, na kraju uzbudljivoga dana, imate snage za večernji izlazak!

Kaprije je bilo u srednjem vijeku u vlasništvu šibenskih velikaša, a potom se na nj doselilo stanovništvo s kopna u bijegu pred vojskom Osmanskog Carstva.

Zanimljiva je župna crkva, građena na prijelazu 16. i 17. stoljeća.

Ako još malo nastavite Kakanskim kanalom, po lijevom boku otvorit će vam se najprije sidrište u uvali Tratica (tu je restoran), potom drugo, prostranije, u laguni pod Velim i Malim Borovnjakom.

Ovamo stižu mnoge jahte na noćenje, pa bi se ljeti moglo dogoditi da su bove popunjene. Oba sidrišta imaju ljeti bove (iako se znalo događati da nekih godina pod Borovnjacima nisu bile postavljene).

Tu je dobra zaštita od maestrala, ali ne od bure. Ako puše jugo, tad je pod Borovnjacima bolje nego u Tratici, no najbolje će u tom slučaju biti prijeći u Kaprije.

 

ACI MARINA SKRADIN

tel: +385 (0)22 771 365; gsm: +385 (0)98 398 848

web: www.aci-marinas.com

e-mail: m.skradin@aci-club.hr

Smještena je u uvalici Rokovača NW od skradinske rive (dio rive uklopljen je u marinu), a novijim gatovima zalazi i u riječni tok. Ima 180 vezova u moru, na suhome nema vezova. Dubine na vezovima 2-7 m. Struja i voda na vezovima, Wi-fi. Oprema marine je skromna, samo restoran, praonica rublja, dva sanitarna čvora. Najbliža crpka za gorivo je u Šibeniku.

Oprez! Za viših vodostaja, kada je tok rijeke pojačan, obratiti pažnju na moguće zanošenje pri manevru.

---

image

SPECIJAL SLOBODNA DALMACIJA
Skradin, 170322.
Na vezu ACI marine u Skradinu vezan je blokirani brod jednog od ruskih oligarha a pretpstavljase da je to Kirill Dimitriev sedmi najbogatiji Rus.
Foto: Paun Paunovic/CROPIX

HANZA MEDIA
---

Prilaz: U posljednjoj milji prije Skradina E obala Krke je nešto plića od W obale, a na sredini rijeke je oko 7-10 m. Ploviti desnije od sredine, zbog mimoilaženja, usto umjerenom brzinom.

Nakon prolaska uz rtove Lukovo (C Bl 2s 1M) i Dut (Z Bl 2s 3M) put prema marini je slobodan. Na SE vrhu mjesne rive nalazi se zeleni stup sa svjetlom (Z Bl 5s 3M). Preporuča se koristiti Plan 518 (HHI).

Vjetrovi: Dobra zaštita, bura zna biti jaka ispred marine.

 

SEDAM ČUVENIH SLAPOVA

Najpoznatiji slap Krke je Skradinski buk, ni pola sata plovidbe izletničkom brodicom od Skradina. No, to je tek jedan od sedam čuvenih slapova, a svi su oni obuhvaćeni nacionalnim parkom. Imena ostalih su: Bilušćica buk, Brljan, Manojlovački slap, Rošnjak, Miljacka slap i Roški slap. Ovaj posljednji, Roški, ujedno je i najudaljeniji od Skradina, no izvanredne je ljepote zbog kaskada, osebujne i bogate vegetacije i starih mlinova, te ga svakako vrijedi posjetiti – do tamo izlet traje nekoliko sati.

Na prostoru NP-a Krka nalazi se i više arheoloških nalazišta iz svih razdoblja od prapovijesti do srednjega vijeka. Najpoznatiji su ostaci Burnuma, rimskog vojnog logora iz 1. stoljeća.

---

image

Beautiful Skradinski Buk Waterfall In Krka National Park - Dalmatia Croatia, Europe

Shutterstock
---

Prekrasan je samostan Visovac. Nalazi se na malom otoku u istoimenom jezeru. Prvi se put spominje 1345. u darovnici kralja Ljudevita Anžuvinskog, koji je grad Rog i otok Visovac darovao knezu Budislavu Ugriniću. Današnja crkva je iz 17. stoljeća, dijelovi franjevačkog samostana potječu iz 14. i 15. stoljeća. U samostanu se čuva vrlo vrijedna zbirka knjiga, umjetnina i ostalih važnih dokumenata.

Na izlete Nacionalnim parkom Krka kreće se s mola u mjesnoj lučici, preko puta gatova marine.

 

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
HANZA MEDIA HANZA MEDIA HANZA MEDIA HANZA MEDIA HANZA MEDIA Shutterstock
HANZA MEDIA

Sibenik, 050922.
Brodovi na putu prema Skradinu prolaze ispod sibenskog mosta visine 40 metara.


ACI Skradin


Kaprije


Kakan


Đita

HANZA MEDIA

Otok Kaprije

HANZA MEDIA

SPECIJAL SLOBODNA DALMACIJA
Skradin, 170322.
Na vezu ACI marine u Skradinu vezan je blokirani brod jednog od ruskih oligarha a pretpstavljase da je to Kirill Dimitriev sedmi najbogatiji Rus.

HANZA MEDIA

Sibenik, 280822.
Sibenik je 28. kolovoza 1895. dobio javnu rasvjetu na izmjenicnu struju. Tom prigodom vec sedmu godinu odrzava se manifestacija Light is life. Osvijetlila se katedrala Sv. Jakova, Muzej grada Sibenika, hotel Krka, sv. Mihovil ispred knjiznice, samostan sv. Frane i duz cijele rive su postavljene 2D svjetlosne instalacije riba koje simboliziraju srdelu na kojoj se Dalmacija odgojila i othranila.

HANZA MEDIA

SD
Bilice, 160822.
Za prilog o opcini Bilice.
Na fotografiji: panorama Bilica.

Shutterstock

Beautiful Skradinski Buk Waterfall In Krka National Park - Dalmatia Croatia, Europe

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/om/nautika/uokolo-murterskog-mora-od-prokljana-i-skradina-do-kaprija-1235229 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=73e2f96661c682e49af4271fbd6bc2b571b28916 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Zaplovite+rutom+svjetskih+milijardera%3A+uokolo+Murterskog+mora+-+od+Prokljana+i+Skradina+do+Kaprija&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fom%2Fnautika%2Fuokolo-murterskog-mora-od-prokljana-i-skradina-do-kaprija-1235229 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fom%2Fnautika%2Fuokolo-murterskog-mora-od-prokljana-i-skradina-do-kaprija-1235229 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] =>

PLOVEĆI IZMEĐU RTOVA OŠTRICA I BILA STINA ULAZITE UZVODNO U KRKU. JOŠ DVA ZAVOJA I NAD GLAVOM ĆE VAM BITI MOST AUTOCESTE, A NAKON RTOVA LUKOVO I DUT, ETO SKRADINA. NEOBIČNA LI PRIZORA! PRAVI MORSKI GRADIĆ U SRCU KONTINENTA, STIJEŠNJEN U ZELENU KANJONU, UOKOLO SE UZDIŽU STRME OBALE, IZ GUSTE VEGETACIJE PROVIRUJU SIVE STIJENE​

[type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => JADRANSKE ĐITE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM

JADRANSKE ĐITEZaplovite rutom svjetskih milijardera: uokolo Murterskog mora - od Prokljana i Skradina do Kaprija

Piše IZ KNJIGE DARKA TRALIĆA NAJLJEPŠE JADRANSKE PLOVIDBE
24. listopada 2022. - 23:40

​​Zakrenimo ulijevo, uzvodno Krkom. Zapravo smo još uvijek u morskoj vodi, ali ona će svakom miljom postajati sve razrjeđenija slatkom vodom rijeke.

Točnije, slana će se voda povlačiti u dubinu, a na površini će prevladati slatka voda rijeke.

Prvo nas čeka prolazak ispod luka betonskoga mosta kojim iznad nas prolazi Jadranska magistrala. Visina do mosta je po sredini 30 m.

Posvuda uz obale pratit će nas uzgajališta školjaka (školjke tu možete i kupiti!). Pri mimoilaženju držite se uvijek svoje desne strane plovnog puta te ograničenja istaknutih na velikim pločama uzduž kanala.

Uz rt Triska ravno biste nastavili u slikovit gradić Zaton, ali oštro udesno nastavlja se, u duljini 2 milje, najdramatičniji dio kanjona.

Nakon oštrih zavoja uz rtove Sv. Josip i Vukinac,...

13. svibanj 2024 03:35