StoryEditorOCM

sigurnost ispred svegaUdari bure i do 30 čvorova odgodili start ‘Božićne regate krstaša‘ za nedjelju, uplate za startninu idu za kupnju motora kojim će se pomoći ‘optimistima‘

Piše Sandra Barčot
18. prosinca 2021. - 11:28

Udari bure i do 30 čvorova poremetili su ritam 26. izdanja "Božićne regate krstaša" u organizaciji splitskog kluba Zenta. Start za flotu od dvadesetak jedrilica bio je planiran za subotu (18. prosinca) točno u 11 sati, no na kraju je Regatni odbor odlučio odgoditi sve za sutra, za nedjelju!

- Previše ima bure, nema smisla izlagati posade mogućim problemima na moru tijekom regatavanja, pa smo odlučili sve prebaciti za drugi, rezervni dan sa startom u 10.30 sati – kazuje nam Vicko Ozretić ispred organizatora ove regate kojom jedriličari ispraćaju Staru godinu.

Inače, jedri se navigacijska utrka na ruti od oko 12 nautičkih milja – sa startom ispred kluba Zenta, pa prema istoku na okret oko plutače postavljene u visini Duilova, zatim opet jedrenje prema Splitu, sve do punte Marjana, odnosno druge plutače ispred Instituta za oceanografiju i ribarstvo, i zatim nazad na cilj pred klub Zenta.

Uz još jedan kuriozitet – uplatom startnine za ovu regatu, posade će u stvari donirati za kupnju vanbrodskog motora za gumenjak koji je neophodan klupskom treneru i djeci koji uče jedriličarske vještine u najmanjoj klasi, u “optimistima”.

Skupljali su članovi kluba, ali i donatori sredstva za pogon plovila bez kojeg nema ni treninga, no još uvijek im nedostaje novca da akciju uspješno i okončaju.

Uplate se vrše na račun kluba, a sve je vidljivo i na njihovim klupskim web-stranicama.

image
Detalj s jedne od prošlih Božićnih regata krstaša
Božidar Vukičević/Arhiv/Cropix
19. travanj 2024 20:24