StoryEditorOCM

nedjelja u 11 satiTridesetak krstaša s više od dvjesto članova posada zajedrit će na tradicionalnoj ‘Regati svetoga Duje‘

Piše Sandra Barčot
6. svibnja 2022. - 12:57

Proslavi Dana grada Splita i obilježavanju blagdana nebeskog zaštitnika grada podno Marjana – svetog Duje, pridružit će se i jedriličari.

Flota od tridesetak krstaša, sa više od dvjesto članova posada, zajedrit će na tradicionalnoj "Regati svetoga Duje", koju u njenom 11. izdanju organizira Jedriličarski klub Zenta.

- Start je u nedjelju u 11 sati! Liniju starta postavit ćemo ispred lučice Zenta, slijedi navigacijsko jedrenje prvo do bove ispred podstranskog hotela Le Meridien Lav, a zatim okret prema centru grada, regatavanje s pogledom na Dioklecijanovu palaču, sve do rta Marjana, i bove ispred Instituta za oceanografiju i ribarstvo. Nakon tog okreta, a flotu čeka ciljna linije opet ispred naše Zente – najavljuje Igor Petrović, tajnik kluba, organizatora ove "fešte pod idrima", uz pokroviteljstvo regate od strane Turističke zajednice grada Splita.

Posadama i kormilarima najbržih jedrilica u skupinama po OPEN razvrstanju, nagrade za plasman bit će uručene na svečanoj dodjeli, nakon regatavanja u nedjelju, s početkom u 19 sati u prostorima škole brodomodelara JK Zente.

24. travanj 2024 00:50