StoryEditorOCM

laser radial Ilca 6Šušur uoči službenog početka Otvorenog prvenstva Europe za juniore: organizatori iz JK Marina Kaštela imaju pune ruke posla

Piše PSD.
27. lipnja 2021. - 08:46

Pravi "šušur" caruje Marinom Kaštela u Kaštel Gomilici, uoči službenog početka "Otvorenog prvenstva Europe u jedrenju za klasu laser radial Ilca 6 - juniori 2021."

Zaposjeli su mladi jedriličari uzrasta do 21 godine, plato u marini, budući ih prije prve regate koja je na rasporedu u ponedjeljak sa startom u 13 sati, čeka obvezno premjeravanje jedrilica.

Pa organizatori iz Jedriličarskog kluba Marina Kaštela itekako imaju posla jer im je na nadmetanje u Kaštelanskom akvatoriju stiglo čak 301 jedriličarka i jedriličar iz 38 zemalja.

- Imamo sve europske zemlje ali i ekipe iz SAD-a, Brazila, Tajvana, Kanade, Bahamskog otočja... U Kaštela nakon covid-godine došli su ne samo jedriličari, njih 301 već i njihovi treneri, njih stotinjak te dvjestotinjak roditelja i drugih pratitelja. Preko šesto stranaca bit će naši gosti slijedećih deset dana - kazuje nam Armano Zekan, direktor regate koja je za Kaštela, ali i Dalmaciju izuzetno važna kao sportski događaj, ali i kao turistička manifestacija.

Pa cijelu flotu sada čeka premjeravanje, dok je nedjelja večer planirana za svečano otvorenje, a u ponedjeljak startaju događanja na moru. Svaki dan na oraru su po dva plova, a zadnje jedrenje je zakazano za subotu, nakon čega će uslijedili i svečano proglašenje pobjednika.

19. travanj 2024 05:23