StoryEditorOCM

JK SPLITOve subote Kaštelanski zaljev će se bijeliti pod jedrima: Očekuje se pedeset krstaša

Piše M.I.
19. listopada 2022. - 21:00

U subotu 22. listopada sa startom u podne, flota od očekivanih 50 krstaša, zajedrit će na regatnom polju u Kaštelanskom zaljevu, na 15. izdanju Kupa Kaštelanskog zaljeva.

Regatu godišnje organizira Jedriličarski klub Split, jedan od najvećih i najtrofejnijih domaćih jedriličarskih klubova.

Od ove godine regata se održava u izmijenjenom formatu, kako na regatnom polju tako i na kopnu, s namjerom da kroz koju godinu preraste u najkonkurentniju jedriličarsku regatu u sezoni.

Za razliku od uobičajenog formata navigacijskog jedrenja, Kup Kaštelanskog zaljeva domaćim jedriličarima nudit će izazov ‘pravog‘ regatnog jedrenja u kursu olimpijskog trokuta. Flotu krstaša tako očekuju dva plova u Kaštelanskom zaljevu, na regatnim poljima različite duljine, sa zajedničkim startovima za manje i veće jedrilice, što jamči ozbiljno jedriličarsko nadmetanje. Bit će to pravo osvježenje za jedriličare, u moru uobičajenih navigacijskih regata.

image

Kup Kaštelanskog zaljeva

JK Split

Vremenska prognoza zasad obećava suho vrijeme i srednje jako jugo, što su idealni uvjeti za jedrenje u Kaštelanskom zaljevu. Dosad je prijavljeno nešto više od trideset posada, a prijave su otvorene do četvrtka u podne na poveznici: https://jk-split.hr/kup-kastelanskog-zaljeva-prijave.

U subotu uvečer, za natjecatelje i posjetitelje regate bit će organizirana svečana dodjela nagrada uz koncert poznatog domaćeg izvođača.

Regatu će uživo na moru pratiti i posebni gosti regate. Gradonačelnik Grada Kaštela, glavnog pokrovitelja regate, Denis Ivanović, za okupljenu flotu jedrilica točno u podne označit će start prvoga plova. Na brodu pratnje bit će i predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, koja dio programa regate sufinancira kroz kampanju Pomorsko je dobro, potom predstavnik suorganizatora regate, Marine Kaštela Joško Berket, te gradonačelnik Grada Splita Ivica Puljak i zamjenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić.

Nastup na regati najavio je i dio jedriličara iz Ukrajine, koji od početka godine borave i treniraju u JK Split, prihvativši ga kao svoj matični klub.

29. travanj 2024 09:15