StoryEditorOCM

do hvara i natragJK Labud otvorio prijave za Paišku: svibanjska regata postat će tradicija, Viška ostaje na rasporedu u listopadu

Piše OM
5. svibnja 2021. - 12:21

Paiška regata u organizaciji JK Labud počet će 14. svibnja u 10 sati ispred splitskog Sustipana. Jedrit će se na ruti Split – Stari Grad (Paiz) na Hvaru, a drugi plov je predviđen za nedjelju 16. svibnja, sa startom u zaljevu ispred Starog Grada na ruti prema cilju u Splitu. U subotu 13. svibnja održat će se regata u zaljevu Starog Grada na kojoj će se natjecati najuigranije posade.

Nakon što je prošle godine u listopadu zbog pandemije koronavirusa promijenjena tradicija duga 76 godina, nastala je Pa(V)iška regata koja će postati tradicija u svibnju, a Viška regata ostaje na rasporedu u listopadu.

Organizatori iz JK Labud odlučili su se na ovaj potez jer su nakon prošlogodišnje regate primili veliki broj poziva, e-mailova i poruka od strane zadovoljnih jedriličara. Tomu, kažu, treba pridodati i iznimnu gostoljubivost mještana Starog Grada i gradonačelnika Antonija Škarpe.

Prijave se vrše isključivo online na internet stranici jedriličarskog kluba Labud, zaključno sa srijedom 12. svibnja do 12 sati.

18. travanj 2024 22:55