StoryEditorOCM

međunarodna regataBožidar Golubić, Petra Marendić i Niko Jakelić pobjednici ‘Strožanac cupa 2022.‘, jedrile su klase ILCA

Piše Sandra Barčot
2. svibnja 2022. - 14:01

Ukupno pet plovova, tijekom dva dana regatavanja, odjedrili su jedriličari na međunarodnoj regati "Strožanac cup 2022.", za klasu ILCA 4.,6. i 7.

Pobjede se pišu, po kategorijama, kormilarima Božidaru Golubiću, Petri Marendić i Niki Jakeliću, no uz ove sportske rezultate, cijeloj floti i organizatorima je izuzetno bilo važno sudjelovanje jedriličara iz ratom zahvaćene Ukrajine.

image

Dolazak ukrajinskih jedriličara

JK Strožanac

- Jedrilo se u akvatoriju Podstrane, imali smo štap regatno polje, a sve je "dirigirao" sudac Zlatko Jakelić. "Selili" smo često polje jer je vjetar mijenjao smjerove, te smo tri plova odjedrili po zapadnjaku od 7 do 10 čvorova. Dok smo drugi dan u jedrima "hvatali" vjetar s jugoistoka od 10 do 17 čvorova, s tendencijom pada pa smo četvrti plov morali i prekinuti zbog promjene smjera vjetra. Opet smo postavili novo polje i regatu okončali po jugozapadnjaku jakosti oko 10 čvorova – saznajemo od Dubravka Jelića, predsjednika JK Strožanca, domaćina ovog međunarodnog jedriličarskog kupa.

image

Jedrenje u akvatoriju Podstrane

JK Strožanac

A osim sudjelovanju na regatama, desetak kormilara s ukrajinskom zastavom, najavilo je novi dolazak na područje Podstrane i to na trening okupljanja, dok su ih domaćini pozvali i kao goste u njihov jedriličarski međunarodni inkubator.

Odnosno kamp koji uskoro starta sa edukacijom na moru ali i na kopnu, i za domicilne i za strane kormilare, kako u olimpijskim klasama i na krstašima, tako i za male "optimiste".

REZULTATI "Strožanac cup 2022."

ILCA 7. - 1. Božidar Golubić (Croatia), 2. Antonio Marendić (Cro), 3. Filip Jurišić (Cro);

ILCA 6. - 1. Petra Marendić (Cro), 2. Andriy Lipchenko (Ukr), 3. Hrvoje Hajduk (Cro);

ILCA 4. - 1. Niko Jakelić (Cro), 2. Ivan Antipin (Ukr), 3. Bartol Jocić (Cro).

image

Pobjednici

JK Strožanac
image
JK Strožanac
image

Jedrilo se dva dana

JK Strožanac
image
JK Strožanac
26. travanj 2024 23:58