StoryEditorOCM

UNIMARUgrađuje se lako, a koristan je jako: predstavljamo Osculatijev bočni spremnik za stvari

Piše Promo
18. veljače 2024. - 10:59

U kokpitu svakog broda uvijek manjka prostora za sigurno odlaganje manjih stvari, počevši od mobitela, boca, čaša, pivskih limenki... Pritom se riječ sigurno odnosi na mjesto za odlaganje koje će biti imuno na ljuljanje broda u plovidbi po valovima ili na sidru kad val nekog glisera iznenada udari u bok. To u praksi znači da spremište mora imati i bočno držanje za odložene stvari.

Povoljna je okolnost što u stijenkama kokpita u pravilu postoji slobodan prostor do vanjskog trupa, pa je moguće u njega ugraditi prikladne spremnike na zgodnim pozicijama. Mnogi od njih su već potpuno oblikovani od ABS plastike, pa je potrebno samo ubodnom pilom izrezati točan otvor i spremnik se može ugraditi za desetak minuta uz pomoć priloženih vijaka.

Upravo takav bočni spremnik poznatog brenda Osculati, dimenzija 540 x 244 x 120 mm, nudi riječka tvrtka Unimar. Ima veći dio za odlaganje raznih stvari te manji s dva okrugla držača za čaše ili boce. Naravno, uz dobro osiguranje da neće doći do prevrtanja ili izbacivanja pohranjenih stvari. Vijci za pričvršćivanje spremnika pokriveni su uklonjivim okvirom.

Dodatna je prednost što je uloga tog okvira dvostruka, pa se on također može koristiti kao idealan predložak za otvaranje potrebne rupe na bočnoj stijenci kokpita. Cijena ovog praktičnog spremnika je 85,74 eura, a može se kupiti i u trgovinama i web-shopu Unimara. M.Š.

29. travanj 2024 05:37