StoryEditorOCM

Fish & BoatTataki snap za lignju više: pronašli smo kopče bez kojih je spoj s skosavicama nemoguća misija

Piše Promo
18. kolovoza 2023. - 10:23

Tataki je tehnika koja je do nas stigla s Dalekog Istoka i s kojom su, uz niz ostalih specifičnosti, stigle i specijalno dizajnirane minijaturne skosavice s izuzetno oštrim krunicama, među ribarima nazvane, a kako drukčije nego - tataki skosavice.

Iako vrlo perfekcionistički izrađene i izrazito lovne, većina ovih skosavica u startu ipak imaju jednu malu negativnost.

Naime, te se male i nježne skosavice ne mogu uklopiti u sisteme preko klasičnih kopči jer je sam vrh na ovim skosavicama dizajniran tako da su montaže preko kopči ostvarive jedino s jednako specifično dizajniranim tataki kopčama.

Zahvaljujući široko otvorenim spojnim kopčama dizajniranima isključivo za ovu tehniku, tataki skosavice u stanju mirovanja mogu zauzeti onaj karakteristično ‘smrznuti‘ položaj koji je lignjama toliko privlačan i po čemu je ova tehnika zapravo toliko uspješnija od ostalih.

I dok su donedavno ove kopče bile dostupne isključivo preko nekoliko razvikanih brendova pri čemu uopće nisu bile jeftine, sada su zahvaljujući prodavaonici Fish&Boats puno dostupnije.

INFO:

Fish & Boat
Tel. 021/275 231
www.fishboat.hr

Ova i inače bogato opremljena prodavaonica u ponudi ima dva tipa tataki kopči, jedne s integriranim zogulinom koji omogućuje nesmetanu rotaciju oko osnove i drugu s integriranim dvostrano probušenim perlama, baš poput popularnih tehnosfera koje omogućuju rotaciju po svim osnovama.

Ove kopče potpisuje Akami, a pakirane su u paketićima od po 6 komada, po cijeni od 3,32 eura po paketiću, tako da je na vama samo da odaberete koji vam model više odgovara i ulovite svoju lignju više. Boris Bulić/MAX FISHING

image

Tataki kopča s dvostrano probušenom perlom

image

Tataki kopča sa zogulinom

08. svibanj 2024 14:10