StoryEditorOCM

UNIMARPraktične samoljepljive teflonske obloge: štite gelcoat i boju plovila od trenja konopa

Piše Promo
15. travnja 2023. - 11:27

Brodski konopi, osobito oni za privez, vuču gumenjaka i sidrenje, često znaju dodirivati dijelove palube. A kako konopi na moru stalno rade, dolazi do trenja koje s vremenom zna oštetiti boju i gelcoat plovila.

Da bi se to izbjeglo, neki vlasnici brodova znaju podmetati pod konop neku krpu, spužvicu ili sličnu podlogu kako bi se trenje smanjilo, ali to baš nisu zgodne opcije. Stoga su za tu svrhu proizvedene posebne samoljepljive i vrlo otporne teflonske podloge koje su estetski posve prihvatljive, a ujedno vrlo praktične. Naime, lako se mogu krojiti i prilagođavati svakom mjestu na plovilu, nakon čega se samo zalijepe.

Budući da su, osim na trenje, iznimno otporne i na UV zrake, dugo će štititi zadano mjesto, pa će gelcoat i boja ostati neoštećeni. Kada se nakon duljeg vremena istroše, lako ih je odlijepiti i postaviti nove. Ovakve praktične samoljepljive teflonske obloge moguće je kupiti u prodavaonicama i web-trgovini tvrtke Unimar po cijeni od 33,89 eura. U pakiranju su dva komada dimenzija 125 x 150 mm, jedan komad 100 x 125 i jedan komad 75 x 125 mm. M.Š.

 

28. travanj 2024 00:50