StoryEditorOCM

SCRUBBIS‘Pokosite‘ alge bez ronjenja: upoznajte inovativni čistač podvodnog dijela trupa

Piše Promo
24. prosinca 2023. - 11:26

Hvatanje algi za trup plovila nije nimalo poželjan proces, jer usporava brod u plovidbi i povećava potrošnju goriva. Pritom alge imaju nezgodan običaj da brzo rastu kad se jednom uhvate za trup, pa ih je najbolje očistiti čim taj proces počne. Ljeti se to najčešće radi plivajući i roneći oko broda s prikladnom jačom spužvom u ruci, a zimi se uglavnom apstinira.

No, inovativni podvodni čistač Scrubbis 3.0 omogućava da se trup lako očisti i bez kupanja – s kopna, sa samoga plovila ili iz gumenjaka.

To je moguće zahvaljujući rotirajućem valjku postavljenom na kutnu, teleskopsku aluminijsku ručku koja se može razvući do 3,20 metara i tako dosegnuti trup do kobilice. Nakon što postavite ispravnu dužinu za svoj brod, jednostavno povlačite valjak gore-dolje po trupu.

Zahvaljujući njegovu uzgonu, on se sam pritišće uz trup i čisti ga bez upotrebe sile budući da valjak ima četiri meke strugalice i jednu tvrđu za uklanjanje jače uhvaćenih algi. Ova korisna sprava može se kupiti u poznatom njemačkom nautičkom webshopu SVB24.com za 147 eura. M.Š.

28. travanj 2024 08:38