StoryEditorOCM

antiklizni premazNamažite granule da ne prokližu nanule! Prava stvar za to je Hempelov Non-Slip Deck Coating

Piše Promo
30. studenog 2023. - 08:46

Hodanje po palubi broda od stakloplastike zna biti nezgodno, pa i opasno, kada se reljefni gelcoat s vremenom uglača i počne gubiti antiklizna svojstva. Neki tada pribjegavaju lijepljenju raznih obloga, od skupe tikovine do suvremenih jeftinih i sve popularnijih pjenastih imitacija. No jedna od vrlo dobrih i lako primjenjivih opcija, koja ujedno nijansom može pratiti originalnu boju gelcoata s vrlo dobrim estetskim efektom, jest antiklizni premaz kakav je Hempel’s Non-Slip Deck Coating.

Riječ je brzosušećem akrilnom polusjajnom premazu s finim granulama koje nakon sušenja osiguravaju protukliznost tretirane površine. Pritom je trajan i vrlo otporan na vremenske utjecaje, UV zračenje i abraziju, pa može dugo trajati. Naravno, i obnoviti se novim slojem kada se za tim ukaže potreba. Može se nanositi kistom, valjkom, jastučićem ili raspršivačem, te razrjeđivati razrjeđivačem 808 (br. 3), no najbolje ga je nanositi bez razrjeđivanja.

Teoretska izdašnost je 9,2 m²/l, dok je sadržaj pakiranja 750 ml. Dostupan je u različitim bojama, što olakšava prilagodbu svakoj palubi. Preporučena cijena Hempel’s Non-Slip Deck Coatinga je 20 eura. M.Š.

29. travanj 2024 14:09