StoryEditorOCM

BAUHAUS‘Flasteri‘ za popravak oštećenog laminata: pronašli smo praktična pakiranja staklenog mat platna

Piše Promo
21. travnja 2024. - 10:03

Vlasnici suvremenih plovila, a ona su mahom stakloplastična, često zatrebaju komad staklenog mat platna i malo poliesterske smole za popravak nastalih oštećenja na stakloplastici zbog udara u mul, drugu brodicu i čupanja bitvi zbog prenaprezanja... Neki takve poslove delegiraju profesionalcima, no kako rad sa staklopastikom u osnovi nije kompliciran, a ljudi od mora mahom su vješti u mnogim poslovima oko održavanja, mnogi od njih odlučuju se za popravke po načelu sam svoj majstor.

Stoga se u nautičkim trgovinama danas sve češće mogu pronaći potrebne komponente za rad u staklopastici, najčešće u formi kit pakiranja koja sadrže malo već ubrzane polisterske smole, malo staklenoga platna i bočicu otvrđivača. Takva pakiranja zgodno je uvijek imati na brodu za hitne male popravke.

No, ako treba plastificirati nešto veću površinu ili staklopastikom učvrstiti i izolirati novu drvenu pregradu na brodu, tada kit pakiranje nije dovoljno. Potrebno je odvojeno kupiti barem kilogram poliesterske smole i veći komad staklenog mat platna. Prikladna pakiranja takvog 300- gramskog platna, u dimenziji 1 x 1,25 metara, moguće je pronaći i kupiti na nautičkim odjelima trgovačkih centara Bauhaus po cijeni od 4,37 eura. M.Š.

21. travanj 2024 10:04