StoryEditorOCM

naš izlogFacelifting ostarjelog gelcoata: predstavljamo Nautic Clean sredstvo za poliranje broda

Piše M.Š.
28. prosinca 2022. - 11:47

Za ljepotu svih plovila od stakloplastike najvažnije je stanje kože lica, što u brodskom jeziku možemo prevesti kao stanje gelcoata. Dok je taj vanjski zaštitni i ukrasni sloj, koji skriva i čuva stakloplastični laminat, u dobrom stanju i sjajan, brod izgleda besprijekorno. No, kao i kod čovjeka, kad od sunca, vjetra i soli počne gubiti sjaj ili se skroz matira, brod počinje djelovati ostarjelo.

Tada je jedini lijek aktivna kozmetika, što u ovom slučaju znači kvalitetno poliranje, koje može obnoviti površinu gelcoata i vratiti mu puni sjaj, osobito ako se taj postupak obavi kvalitetnim sredstvom. Upravo takve proizvode nudi poznata tvrtka Nautic Clean, koja već 25 godina smišlja formule za održavanje dobre kondicije i izgleda plovila. Njihovo sredstvo za poliranje gelcoata P12 Pro-Medium u tom je pogledu osobito uspješno jer se temelji na novoj generaciji abrazivnih POLYGRADTM mikrokristala, koji su iznimno uspješni u face liftingu gelcoata.

Vratit će mu puni sjaj već i ručnim poliranjem, no najbolji se rezultat postiže ekscentričnom polirkom. Šibenska tvrtka LOA prodaje pakiranje od jedne litre P12 Pro-Medium u svojoj prodavaonici i u web-trgovini za 277,13 kuna (36,78 eura).

29. travanj 2024 00:02