StoryEditorOCM

UNIMARDva načina montaže u jednom pakiranju: predstavljamo brodsku LED plafonjeru Osculati s okvirom

Piše Promo
26. listopada 2023. - 10:12

Nekad su se svjetla na brodu vrlo štedljivo ugrađivala jer je struje uvijek nedostajalo, a klasične su žarulje bili njezini poprilični gutači u uvjetima kada je akumulator bio jedini strujni izvor. No dvije su tehnološke inovacije to stubokom promijenile. Jedna su solarni paneli, koji su postali vrlo efikasan strujni izvor s neba za stalno dopunjavanje brodskih baterija, a druga LED svjetiljke. One troše doista minimalno struje u usporedbi s kolegicama sa žarnom niti, pa je danas na plovilima rasvjetnih tijela puno više.

Plafonjera sa šest LED svjetiljki tvrtke Osculati vrlo je praktična za pojačavanje postojećeg osvijetljenja, ali i za prvu ugradnju zahvaljujući dvostrukom načinu montaže. Ona, naime, može biti većim dijelom unutar plafona uz izrezivanje rupe promjera 49 mm, ali i potpuno na njegovoj površini, jer ima dodatno tijelo od ABS plastike koje se tada iskoristi kao okvir. U tom slučaju nije potrebno bušiti veliku rupu za montažu, već je dovoljno izvući žice za napajanje iz stropa i vijcima učvrstiti kućište.

Prostor će potom biti osvijetljen sa 75 lumena toplog bijelog svjetla, iako ova žarulja ima samo 1,2 vata i minimalnu potrošnju struje. Brodsku LED plafonjeru Osculati riječka tvrtka Unimar prodaje u svojim trgovinama i na web-shopu za 12,71 euro. M.Š.

29. travanj 2024 21:22