StoryEditorOCM

UNIMARDoseže i isušuje najuže prostore: predstavljamo kaljužnu pumpu Whale Supersub Smart 650 GPH

Piše Promo
4. lipnja 2024. - 09:28

Standardne kaljužne pumpe, koje uglavnom mehanički aktivira podizanje plovka, najčešće se koriste na plovilima za izbacivanje vode i mora iz kaljuže, no za njihovu ugradnju treba imati nešto slobodnog prostora. Ako je, pak, prostor kaljuže previše uzak, tada više nisu baš pogodno rješenje.

Na sreću, postoji i pumpa koja je dizajnirana upravo za tijesne kaljužne prostore, a uz to se i vrlo jednostavno ugrađuje budući da nema pokretnih dijelova. Zove se Whale Supersub Smart 650 GPH i ugrađena leži na dnu uskog dijela kaljuže, gdje svojom usisnom košarom izvlači svu vodu iznad visine od 1 cm, i to vrlo efikasno. Jer iako je mala po dimenzijama, kapacitet joj je čak 2000 litara na sat.

Uz to je u radu iznimno pouzdana i trajna, budući da je izrađena samo od plastike i inoksa, a umjesto pokretnog plovka pumpu automatski aktivira kvalitetni elektronski senzor vode koji se neće zaglaviti i zanemariti svoje dužnosti.

Priključak za izbacivanje vode je okretan, pa se može namjestiti u najpogodnijem smjeru, s tim da je prilagođen za montiranje odvodnih crijeva promjera 19-25 mm. Ne traži nikakvo održavanje, a ima osiguran jednostavan pristup filtru ako ga ponekad treba očistiti. Za normalno funkcioniranje nimalo joj ne smeta prisustvo ulja ili goriva u kaljuži. Uglavnom, tako mala, a tako moćna. Ovu kvalitetnu kaljužnu pumpu riječka tvrtka Unimar prodaje u svojim trgovinama i preko webshopa za 96,80 eura. M.Š.

24. lipanj 2024 15:02