StoryEditorOCM

NOVA GENERACIJACrna boja za zimske tintarice: DTD je na tržište izbacio seriju Ballistic Full Color Egi

Piše Promo
8. studenog 2023. - 09:23

Zimsko je more malobrojnima poznato iz prave, neposredne perspektive.

Tek nekolicina ljubitelja zimskog ronjenja taj svijet može sagledati u pravom svjetlu koje je bitno drukčije od onog svima znanog ljetnog podmorja.

I dok je ljetno more prepuno fitoplanktona uglavnom lagano zamućeno, zimi je izdajnički bistro i u njemu se svaka sitnica potpuno jasno vidi.

A u toj izdajničkoj prozirnosti posebno mjesto zauzimaju kontrasti.

Sve što je kontrastno obojeno, prvo se uočava, bilo kao neposredna opasnost bilo kao plijen.

Upravo na tom tragu su i nastali tamni dekori skosavica koje je kreirao inženjerski tim DTD-a, našeg najpoznatijeg proizvođača pribora za lov liganja.

O Ballistic skosavicama je jako puno toga napisano i teško da postoji ijedan eger koji ne zna kako ta skosavica ‘radi’ i koliko daleko leti.

No na zahtjev mnogih pasioniranih egera DTD je na tržište izbacio i seriju Ballistic Full Color Egi.

Riječ je o najnovijoj generaciji skosavica koja objedinjuje provjerenu lovnost Full Color Oite i domet dalekih izbačaja koji odlikuju modele iz Ballistic serije.

image

Paleta dezena Ballistic Full Color Egi skosavica

Zahvaljujući tehnologiji pokretne težine postignut je 36 posto veći domet dok je područje lova veće i za 85 posto u odnosu na slične modele.

Platno je kod ovih skosavica dosta debelo i zato posebno izdržljivo, puno otpornije na ugrize s tim da ima i teksturu koja simulira riblju krljušt.

Istina je da debljina platna smanjuje glow efekt modela, no s druge strane se već nakon prvog zabačaja ova skosavica dodatno ‘napije‘ mora zahvaljujući čemu postaje teža tako da one nedostižne daljine u zabačajima u trenu postaju lako dostupne.

A boje Ballistic Full Color Egi skosavica su u ovom izdajnički bistrom moru itekako dobro pogođene pri čemu su se najtamniji, a pogotovo crni modeli pokazali posebno lovnima, naravno, u dnevnim egerskim pohodima.

INFO:

DTD
Tel. 021/735-161

www.dtd.hr

Lovnosti ovih modela svakako pogoduju crno crvene oči sa istaknutom zjenicom, aktivna silikonska pera, dok je balans zahvaljujući utegu u obliku metka bez olova upravo savršeno pogođen.

Ballistic Full Color Egi skosavice su dostupne u veličinama 2.8, 3.0 i 3.5, a u zavisnosti o odabranom modelu tonu brzinom od 3,5 do 4, 5 sekundi po metru dubine.

Cijena Ballistic Full Color Egi skosavica je 10,90 eura.

Naravno, osim oita modela u ovakvom se lovu ističu i Red Killer Bukva Ballistic modeli među kojima je posebno atraktivan i lovan upravo crni model koji svijetli diskretnim crvenim svjetlom, a čija je lovnost neupitna i do sada nebrojeno puta potvrđena.

Ova je skosavica dostupna u veličini 3.0, teška je 14,2 grama, duga 90 milimetara i tone brzinom od 7 sekundi po metru dubine, a košta 11,50 eura.

Stoga, ako do sada niste pokušali loviti s ovim tamnim modelima, možda je krajnje vrijeme da to pokušate jer su zimska popodneva s karakteristično difuznim svjetlom idealna podloga za lov upravo ovako kontrastno obojanim modelima. Boris Bulić/MAX FISHING

image

Prepoznatljivi oita dizajn ima kontrastno ruho

image

U Red Killer Bukva Ballistic ponudi crni model je posebno atraktivan

image

Uži izbor za dnevni eging

image

Kontrast ne može biti jači

27. travanj 2024 21:58