StoryEditorOCM

SHURHOLDČisti konope od šporkice i školjki: upoznajte savitljivu četku Flexible Rop&Cord Brush

Piše Promo
17. lipnja 2024. - 09:28

Svi koji imaju brod barem su se jednom posjekli izvlačeći krmene konope ili spojni konop pramčanog i krmenog veza. Školjke i sitni pužići koji s vremenom obrastu oko konopa oštri su, naime, kao nož, pa svaki jači dodir biva odmah kažnjen. Obično se tada konopi nastoje očistiti provlačenjem kroz čvrsto stisnutu jaku krpu ili staru grubu rukavicu. No puno praktičnije i efikasnije rješenje ponudila je poznata tvrtka Shurhold u vidu savitljive četke nazvane Flexible Rope & Cord Brush.

Zahvaljujući punoj savitljivosti, ona se jednostavno omota oko konopa jakim čekinjama okrenutim prema unutra, nakon čega se uz čvrst stisak četka povlači duž konopa, pri čemu s njega uklanja nakupljene morske organizme.

Ovu četku za omotavanje možete koristiti i za čišćenje kabela za napajanje, sajli i svih cjevastih struktura na plovilu. Naravno, i za povremeno pranje priveznih konopa uz korištenje sapuna i slatke vode kako bi im se vratila podatnost i elastičnost. Svi koji je žele kupiti mogu je pronaći u brojnim internetskim trgovinama nautičke opreme po cijeni od 10 do 14 eura. M. Š.

17. lipanj 2024 09:29