StoryEditorOCM

PIXMAAmerička snagatorica za trolling motore: predstavljamo naprednu bateriju Roypow LiFePO4

Piše Promo
12. rujna 2023. - 08:59

Trolling motori za održavanje pozicije plovila prilikom ribolova bez sidrenja sve su popularniji. Mahom dobro odrađuju svoj posao, pri čemu je jedino važno da se za njihovu neprestanu aktivnost osigura dovoljno energije, jer su veliki gutači struje. Zbog te činjenice olovni akumulatori nisu najbolje rješenje. Iznimno su teški i ne podnose duboka pražnjenja, pa je njihov broj ciklusa uglavnom nedovoljan za potrebe trolling motora. Najbolja alternativa su litijski akumulatori, osobito oni kvalitetni kakvi su američki RoyPow. Zahvaljujući naprednoj tehnologiji izrade, njihove LiFePO4 baterije daju veću snagu, znatno su laganije i traju tri puta dulje od olovnih baterija, pa su u stanju pouzdano napajati trolling motor u cjelodnevnom ribolovu.

Otporne su na vibracije, ekstremna ljuljanja broda, te visoke i niske temperature. Imaju zaštitu od prekomjernog punjenja, pregrijavanja i kratkog spoja, a posebno je zgodno što se preko bluetootha mogu povezati s pametnim telefonom na kojem se tada prikazuju sve bitne značajke. Stanje napunjenosti, trenutna potrošnja, temperatura...

Mogu odraditi više od 3500 ciklusa, ne trebaju održavanje, imaju pet godina garancije i radni vijek do 10 godina. Ove kvalitetne baterije raznih kapaciteta i napona prodaje trogirska tvrtka Pixma centar u svojoj trgovini i web-shopu. S obzirom na vrhunsku kvalitetu, RoyPow baterije za trolling motore su i nešto skuplje, pa tako model B48100A od 51,2 volti i 100 Ah stoji 3120 eura. M.Š.

03. svibanj 2024 07:25