Pileća juha na cijeni je zbog vjerovanja da blagotvorno utječe na imunitet, što su neka istraživanja i dokazala, no mnogima je draga i zbog toga što ih okus podsjeća na tradicionalnu kuhinju kakvu su voljeli u djetinjstvu.
Želite li iskušati nešto novo, ali s dobrom dozom okusa koji volite, u pileću juhu za vrijeme kuhanja dodajte i proso - zbog te male žitarice koja je prava riznica vrijednih nutrijenata, a lako je pristupačna i zgodna za pripremu, juha će postati još ukusnija a tekstura će joj biti gusta i kremasta. Evo kako postupiti za najbolji rezultat...
Gusta pileća juha s povrćem i prosom
Sastojci:
3 batka sa zabatkom
100 g prosa
4 režnja češnjaka
2 mrkve
2 stabljike selena
1 krumpir
1 crveni luk
1 žličica majčine dušice
1/4 žličice cimeta
1/8 žličice muškatnog oraščića
sol, papar
Priprema:
Ubacite u lonac piletinu i povrće pa dodajte sol i nalijte hladne vode do vrha. Poklopite i pustite da uzavri, a zatim smanjite vatru i kuhajte polupoklopljeno oko sat vremena. Izvadite piletinu, odlijte dio juhe i stavite ga sa strane, u lonac dodajte proso, začine i papar te kuhajte 15-ak minuta, dok se proso ne skuha. Sve usitnite štapnim mikserom, meso očistite od kosti i vratite u juhu, a gustoću regulirajte dodavanjem bistre juhe prema svom ukusu.