StoryEditorOCM
Slanoza svečani ručak

Pečeni krumpir kremast i ukusan kao nijedan drugi: trebat će vam sir i još jedan sastojak, a rezultat će sve oduševiti

Piše T. S. M.
25. prosinca 2024. - 12:35

Želite li za svečani ručak poslužiti krumpir koji će biti zaista poseban, običan pečeni krumpir nije dorastao toj ulozi, koliko god ukusan bio. Trebat ćete se malo više potruditi i stvari malo zakomplicirati. Zapravo nije osobito teško, osim što ćete krumpir trebati tanko narezati te mu dodati dva sastojka - sir i vrhnje.

Što se tiče vrhnja, najbolje bi bilo koristiti slatko, ako vam ne smeta blaga nota slatkoće u okusu, a dobar izbor je i mileram. Kiselo i vrhnje za kuhanje mogli bi se ponašati nepredvidljivo pa neka vam budu rezervna opcija. Prihvatljivo rješenje je i krem sir razrijeđen mlijekom, a želite li malo zanimljiviji okus, dodajte mu i žličicu senfa.

Rezultat će biti kremast i ukusan, topit će vam se u ustima...

Kremasti pečeni krumpir

Sastojci:

3 krumpira
200 ml vrhnja
2 češnja češnjaka
50 g sira gouda 
1 žlica sjeckanog začinskog bilja po želji
prstohvat muškatnog oraščića
sol, papar

Priprema:

Krumpir i češnjak ogulite i narežite na tanke kolutiće.

Rasporedite krumpir i češnjak u posudu za pečenje. Pospite solju, paprom i začinima te na kraju po svemu nakapajte vrhnje. Pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva dok krumpir ne omekša (oko 25 minuta).

Skinite aluminijsku foliju s krumpira pa ga pospite sirom.

Pecite još 5-6 minuta na 200 stupnjeva da lijepo porumeni i postane hrskavo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. prosinac 2024 12:35