Iduću put kad krenete pripremati gulaš ili neko slično mesno jelo, bez obzira na to što piše u receptu dodajte mu dvije stvari koje su "svetinja" u dalmatinskoj kuhinji. Nećete pogriješiti, jer okus će biti dublji i bogatiji nego kad se jelo priprema bez njih.
Možda ste pomislili da ciljamo na češnjak i peršin, odnosno luk i petrusimul, neizostavne sastojke brojnih dalmatinskih jela, no ovoga puta niste u pravu. Mislimo na sasvim običnu koncentrat rajčice kojemu je potrebno pridružiti još jedan sastojak kako bi se okusi još boje razvili.
Da ne kompliciramo, odmah ćemo vam objasniti zašto navijamo da ih ubacite u teću iako se možda uopće ne spominju u receptu. Malo koncentrata rajčice, popularne konšerve, pojačava okus jela od govedine i junetine, a tim se trikom, osim dal...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....