![<p>Stolovi restorana, Prijeko, ilustrativna fotografija</p>](https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/06/13/o_21657192_1024.jpg)
Restoran "Ješka" na Kačićevu trgu u Makarskoj otvoren je početkom svibnja, a lokalno stanovništvo već ga je prepoznalo kao mjesto vrhunskog gastronomskog užitka. Mladi par, Ljudevit Blažević i Ela Ožić, oboje s dugogodišnjim radnim stažom u restoranima s Michelinovim zvjezdicama, odvažili su se zakoračiti u nepoznato i ponuditi gostima "obidavanje" u kakvom bi i sami uživali. Ljudevit je radio u fine dining bistrou kod Marina Rendića u Zagrebu, zatim dvije godine u hotelu "Esplanada", a nakon toga u čuvenom restoranu "Noel" gdje je upoznao Elu. Rodom iz Makarske, Ela je svoja prva kulinarska iskustva stekla u vlastitoj obitelji.
– Moji su roditelji veliki gurmani i u našoj kući se jelo sve, od mesa do ribe. Još kao curicu moji su me nalazili u kuhinji s tav...