StoryEditorOCM
Dubrovnikkažnjavanje otkazom ugovora i razmatranjem novog

Četiri restorana opet se širila stolovima preko ulica, sad su na ‘hlađenju‘ tjedan dana

Piše L. V.
13. lipnja 2024. - 15:56

Nastavlja se stroga kontrola korištenja javnih površina gospodarskih subjekata na prostoru unutar zidina pa su, nakon što su prošlog tjedna izrečeni otkazi ugovora o zakupu sedam javnih površina, na sedam dana otkazane javne površine za nova četiri ugostiteljska objekta, pišu iz Grada.

Otkazi ugovora o zakupu javne površine izjavljeni su ugostiteljskima objektima „Nico‘s“ (društvo Proadria d.o.o.) i „Bona Fide 1“ (društvo Atabulus d.o.o.), oba u ulici Za Rokom, kao i objektima „Paradise“ u Širokoj ulici (trgovački obrt Klaudia) odnosno obrtu Fidanca za konobu „Mama‘s pot“ na Prijekome.

Sankcionirani zakupci zauzeli su javne površine van okvira zaključenim ugovorima i tako smanjili  slobodan pješački prolaz. Time su počinili prekršaje iz članka 36. Odluke o zakupu javnih površina Grada Dubrovnika i članka 11. zaključenih Ugovora o zakupu javne površine.

Zakupci su dužni prestati se koristiti javnim površinama koje su predmet ugovora o zakupu i ukloniti sve stolove i stolice s javne površine. Ponovno zaključenje ugovora mogu zatražiti nakon otklanjanja okolnosti koje su dovele do otkaza ugovora, ali ne prije protoka roka od sedam dana.

Komunalno redarstvo nastavit će provoditi pojačan nadzor korištenja javnih površina i pridržavanja zakupaca ugovora o zakupu javne površine kao i nadzor dopuštenih razina buke.

15. lipanj 2024 16:19