StoryEditorOCM
KorčulaTrag u beskraju

‘Stari morski vuk‘ nije zaboravljen! U Veloj Luci održan još jedan koncert za Olivera, Meri Cetinić opet oduševila

Piše Ivana Kapetanović/sd
31. srpnja 2023. - 00:29

Koncert ‘Kad mi dođeš ti‘, autorska večer Vinka Barčota, počeo je u nedjelju u 21:45 na pjaci ispred crkve sv. Josipa u Veloj Luci u sklopu glazbenog spektakla ‘Trag u beskraju‘.

Nastupali su Meri Cetinić, Tedi Spalato, Petar Dragojević, Marko Škugor, Tomislav Bralić & klapa Intrade, klapa Šufit, Ivan Ive Županović, Antonija Dora Pleško i Kvartet Sequentia, piše Slobodna Dalmacija.

Na rasprodani koncert došla je Oliverova supruga Vesna Dragojević s obitelji, načelnica općine Vela Luka Katarina Gugić sa suprugom Damirom, supruga Vinka Barčota Keti i kći Maja Arambašić, a naravno i sam Vinko.

image

Vesna Dragojević, Katarina Gugić, Nina Obuljen Koržinek

Livio Andrijic/Cropix
image

Vinko Barčot i Keti Barčot.
 

Livio Andrijic/Cropix

Na binu je prva izašla voditeljica HRT-a Lejdi Oreb, inače Velolučanka, koja je emotivnim riječima predstavila Vinka Barčota rekavši kako je Vela Luka najlipše misto na svitu, kao i njegove divne pjesme.

image

Lejdi Oreb
 

Livio Andrijic/Cropix

Nakon toga Tedi Spalato je zapjevao ‘Možda nekog voliš‘, potom je nastavio s ‘Ti si meni sve‘. Tedi je Lejdi ispričao da je upoznao Vinka preko Olivera.

- Čovjek je to s kojim se predivno družiti - rekao je dodavši da će Vinko dati sve, kao i litru ‘uja‘.

image

Tedi Spalato

Livio Andrijic/Cropix

Petar Dragojević otpjevao je ‘Ako voliš me‘ i dobio veliki aplauz. Zahvalio se istaknuvši da ima tremu, pogotovo u Veloj Luci. Rekao je i da mu se jako sviđa balada koju je izveo ‘Samo s tobom ja postojim‘.

image

Petar Dragojević

Livio Andrijic/Cropix

Ta mu pjesma znači dosta jer je sa suprugom snimio spot za nju. Nastavio je sa ‘Samo jednom‘.

Marko Škugor otpjevao je ‘Samo s tobom sam upoznao ljubav‘ i dobio pljesak usred pjesme, a otpjevao je i ‘Tebi‘ i ‘Zaljubljen‘.

image

Marko Škugor

Livio Andrijic/Cropix

Ivan Ive Županović prvi put ove godine nastupa u čast Oliveru, otpjevao je ‘S tobom mogu sve‘. Pridružila mu se i Antonia Dora Pleško, koja je također ovdje prvi put, s pjesmom ‘Dvije obale‘.

image

Antonia Dora Pleško, Ivan Ive Županović

Livio Andrijic/Cropix

Sam je nastavio s ‘Tebe volim‘ i ‘Sve što trebam‘, a Lejdi Oreb potom je istaknula kako je Barčot jedan od rijetkih koji još uvijek sklada na gitari.

Klapa Šufit otpjevala je ‘Ljubim te‘, koja je raznježila publiku, izvadili su mobitele, upalili bliceve koji su zamijenili upaljače i pjevali s njima. Nastavili su s ‘Otkad tebe znam‘.

image

klapa Šufit

Livio Andrijic/Cropix

Publika je uživala u emotivnim izvedbama poznatih pjevača uz lagani povjetarac u trenutnom ‘centru svita‘ kako kažu svi ovdje - nezaboravnoj Veloj Luci.

Šufit je nastavila s ‘Oprosti dušo‘ za koju su dobili ogroman aplauz. ‘Ne diraj moju ljubav‘ koja ima više od 4 milijuna pregleda očarala je prisutne. Pjevali su i sami, a nakon kraja pjesme klapa i publika stopljeni u jedno ponovili su refren.

Branko Paić iz Scardone izašao je na pozornicu i nahvalio Barčota i njegove pjesme i zahvalio Veloj Luci koja pokazuje rispekt prema svojm žiteljima, Oliveru i Vinku.

Tomislav Bralić čim je izašao na binu s klapom Intrade zahvalio se Vinku i rekao da bude ponosan jer se njegove pjesme pjevaju po cijelom svijetu.

Bralić i Intrade izveli su ‘Zalutali pogled‘, ‘Kada jednom odem‘ i ‘Ne mogu te prestat ljubit‘ na koju je publika pljeskala pjevajući i njišući se u ritmu.

image

Tomislav Bralić i klapa Intrade

Livio Andrijic/Cropix

Otpjevali su i ‘Nedostaješ mi ti‘, ‘Samo za tebe‘ i Laku noć‘.

Meri Cetinić popela se na pozornicu i prije nego je izvela ‘Zemlja dide mog‘ obratila se publici.

- Pitala sam se odakle mi hrabrost, ali ništa nije bez razloga. Sjetila sam se kako smo Oliver i ja prije 50 god bili u studiju i pjevali smo ‘More, more‘ i ‘Zlu djevojku‘. Pjevali smo jedan drugom prateće vokale, sjećam se dan danas toga. Onda sam shvatila da ima još jedan veliki razlog za večerašnju pjesmu.

Prije 30 godina dobila sam ovu krasnu pjesmu ‘Zemlja dide mog‘ od Vinka za Melodije Jadrana, dobila i nagrade za nju... I evo mene opet u raspjevanoj Veloj Luci. Ovo je prava veloluško-blajska pjesma - rekla je Meri i dobila ogroman pljesak.

Potom je emotivno i punim srcem otpjevala i odsvirala na klaviru ovu emotivnu pjesmu i oduševila publiku koja je pjevala i pljeskala, a na kraju izvedbe unučica Vinka Barčota dala joj je buket cvijeća na pozornici i zagrlila je.

image

Meri Cetinić

Livio Andrijic/Cropix

Na pozornicu je došla i Katarina Gugić koja je ponosna jer svi pričaju kako je ovih dana Vela Luka ‘centar svita‘, zahvalila Barčotu i poklonila mu sliku Izvora Oreba.

image

Katarina Gugić i Vinko Barčot

Livio Andrijic/Cropix
image

Katarina Gugić i Vinko Barčot
 

Livio Andrijic/Cropix

Na bisu su svi izvođači skupa s publikom otpjevali ‘Kad mi dođeš ti‘.

image

Svi izvođači na kraju koncerta.

Livio Andrijic/Cropix

Pljeskalo se još dugo nakon ove pjesme. U intimnijoj i mirnijoj atmosferi nego sinoć završila je autorska večer Vinka Barčota. Podsjetimo, ‘Trag u beskraju‘ održava se u čast Olivera Dragojevića od 26.7. do 31.7.

27. travanj 2024 11:20