StoryEditorOCM

Postira putnike i obalu isprskala motornim uljem. Evo što kažu neki od putnika

Piše morski.hr
14. srpnja 2023. - 19:59

Brod Postira na relaciji Šibenik - Prvić. Ukenja sebe, putnike i obalu motornim uljem - šalje nam rezignirani putnik poruku sa svoje današnje plovidbe brodom koji trenutno mijenja Tijata kojeg je Jadrolinija prije nekoliko dana poslala u mirovinu, piše morski.hr.

- Jadrolinija nema kontakt za ovakve stvari online, samo preko telefona, tako da sam kontaktira ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Nevjerojatno je da je makinji u ovakvom stanju dopušteno da plovi - čudi se ovaj putnik.  

Na pitanje koliko putnika je isprljano, odgovara:

- Svi. Al nitko se nije žalio. Ja kad sam spmenio putnicima oko sebe i ukazao na mrlje bilo je: imaš dobro oko za detalje. Rekoh, kakvi detalji..

"Srećom, nitko na otok ne ide u večernjim haljinama ni sakoima"

No nije bio jedini koji se požalio:

- Dok smo čekali brod, vjetar je nosio ulje na ljude - komentira pak turist koji se ovakvoj avanturi nije nadao.  

- Bitno je da se stanje ispravi, jer Jadrolinija nema nikakav kontakt po tom pitanju.  Srećom, svi koji idu na otok nisu u večernjim haljinama i sakoima, pa nije neka enormna šteta ali da je do štete došlo, je. Sad, da li će se ulje dati ukloniti s odjevnih predmeta vidjet ćemo. Uglavnom svi su bili isprskani - kaže nam pak otočanin koji je poslao par fotografija, gdje se vidi što se na Postiri događa.

"Problem za kojeg se zna godinama!"

Od dobro upućenog izvora bliskog Jadroliniji doznajemo da je ovaj problem uočen na brodu prije više godine, još dok je plovio dubrovačkim područjem i da zbog toga njime ni putnici, ni posada nisu bili osobito zadovoljni.

- Tijat jest manji ali mu motor radi kao singerica, a ovo s Postirom traje duže vrijeme. Zato su mu stavili produžetke za ispuhe, odakle kapa po putnicima – kaže nam ovaj izvor i dodaje da mu se jednom požalila i putnica kako je morala kupiti potpuno novu odjeću nakon plovidbe ovim brodom, piše morski.hr i donosi fotografije nezgode koje su dosupne na LINKU.

28. travanj 2024 03:03