StoryEditorOCM
Crna kronikaPolicija je imala posla

Na Lastovu mrtav pijan zaustavljen vozač (63), a kod 20-godišnjaka u Stonu pronađena marihuana, od kazne koju je ‘zaradio‘ čovjeku se zamantra

Piše Dv
18. prosinca 2023. - 12:49

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže i 5 ih lakše ozlijeđeno, dok su s materijalnom štetom zabilježene 2 prometne nesreće

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 406 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. "četiri ubojice u prometu" te je tako 85 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 30 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 12 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirana je 21 osoba.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 53 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 57 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je na Lastovu

Najveća koncentracija alkohola od 2,37 g/kg izmjerena je 63-godišnjaku koji je u srijedu, 13. prosinca, u ranim poslijepodnevnim satima, u mjestu Lastovo zaustavljen tijekom redovne kontrole prometa. Vozač je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka.

Vozač je isključen iz prometa te je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja nakon čega je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 2.000 eura i šestomjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna izrečena je u Stonu

Najveća novčana kazna u iznosu od 3.303 eura izrečena je 20-godišnjaku koji je u petak, 15. prosinca, u večernjim satima zaustavljen prilikom redovne kontrole prometa na državnoj cesti D-8 u mjestu Zaton Doli. Vozač je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka za vrijeme dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Vozač se odbio podvrgnuti testiranju na droge, a kod njega je pronađena manja količina marihuane koja je uz potvrdu oduzeta.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozač je prekršajno sankcioniran gore spomenutom novčanom kaznom i devetomjesečnom zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije.

29. travanj 2024 07:07