StoryEditorOCM
VaterpoloKUP HRVATSKE ZA NADE

Cavtat i KPK super uvjerljivi u skupini, skupa imaju u šest utakmica pogodak razliku plus 90!

Piše Tonči Vlašić
25. srpnja 2023. - 22:17

Cavtat je u skupini ‘A’ prvog kruga završnog turnira Kupa Hrvatske, koji se igra u Zagrebu, na Savi, bio najbolji, dobio Medveščaka, Galeb MR i Opatiju LRH, u svakoj utakmici primio samo po jedan pogodak, a postigao, redom, 24 pogotka protiv Opatije LRH, 9 protiv Medveščaka, te 10 protiv Galeba MR, te s maksimalnim učinkom aktualni prvaci ulaze u drugi krug.

Isto je uspio i KPK u skupini ‘C’. Konkurencija nije imala izgleda. Mornara su dobili s 9:4, Primorje EB sa 16:2, te OVK POŠK s 32:1! Josip Skokandić prvi topnik – 21 pogodak u tri utakmice. Kapekaši su u prvenstvu osvojili broncu.

U skupini ‘B’ Jug Adriatic osiguranje je nakon dva poraza, startnog 16:2 od domaćina, aktualnog doprvaka, Mladosti i Solarisa 3:5, upisao pobjedu, 5:1 protiv POŠK 1937.

U drugom krugu spajaju se skupine ‘A’ i ‘D’, te ‘B’ i ‘C’. Cavtat u skupini drugog kruga ima igrati još protiv Delfina, koji ima pobjedu i dva poraza, a na kraju protiv splitskog Jadrana, koji ima dvije pobjede i poraz. Prva dva iz skupine idu u polufinale, Cavtat i ZPK, pobjednik skupine ‘D‘, imaju sve tri pobjede.

Mladost i KPK su u drugoj skupini vodeći, sve tri pobjede, u skupini je i Jug Adriatic osiguranje s pobjedom i dva porazima. Do kraja KPK i Jug Adriatic osiguranje su suparnici u 4. kolu,  a u zadnjem, 5. kolu Korčulani igraju protiv Solarisa, koji ima dvije pobjede i poraz. Jugaše čeka na kraju skupine OVK POŠK, koji je u skupini ‘C‘ bio posljednji bez boda (tri poraza).

01. srpanj 2024 10:14