StoryEditorOCM
VaterpoloSJAJNO

Naše nastavile pobjednički niz, te preko Kanade stigle do četvrtfinala Svjetskog prvenstva

Piše Tonči Vlašić
1. srpnja 2024. - 10:10

Dobile su Njemačku i Francusku te osvojile prvo mjesto u skupini ‘C‘ i tako izborile osminu finala i ogled protiv Kanade, koja je bila druga u skupini ‘B‘ iza Grčke, reprezentacije koja je jedan od kandidata za medalju, a ispred Zimbabvea, koji je bio treći. Naše su i na startu završnog dijela nastavile svoj pobjednički niz u turskoj Manisi, dobile su i treću utakmicu na Svjetskom prvenstvu za igračice do 16 godina, te su izborile četvrtfinale u kojem će igrati protiv Nizozemske, koja je u prvoj utakmici osmine finala s 13:3 svladala Južnu Afriku. 

Hrvatska je nakon izjednačenja Kanade na 1:1, dobila prvu četvrtinu s 2:1, vodila u drugoj s 5:1, a na poluvremenu imala četiri pogotka viška (7:3), u trećoj i šest pogodaka viška (9:3), zadnju četvrtinu dočekala s plus pet (9:4). Na kraju bila bolja s 11:7.

U sastavu Hrvatske na SP-u je pet igračica s juga Lijepe naše, iz Dubrovačko-neretvanske županije, svih pet su članice Juga. Plasmanu u četvrtfinale doprinijele su vratarka Ema Hanza, te Nina Jazvin, Nea Matičević, Lući Mojaš i Iskra Antunović

Protiv Kanade branila je Hanza prve tri četvrtine, u strijelce su se upisale Jazvin, i to dva puta. Neli Janković je sa 6 pogodaka bila naš prvi strijelac, dok je Lara Srhoj postigla tri pogotka. 

Hrvatska u konkurenciji 22 reprezentacije, dvije su odustale uoči početka SP-a, Izrael i Meksiko, među osam najboljih na svijetu. Već sad je ostvarila baš lijep rezultat. 

01. srpanj 2024 10:37