StoryEditorOCM
ZabavaPRIVUKAO JE PAŽNJU DUBROVČANA

Poznato je ime autora cvjetnih aranžmana na skalinima i na pročelju parčeve crkve: riječ je o svjetski poznatom dekorateru koji je ukrašavao evente od Miamija i Venecije

Piše DV
31. kolovoza 2022. - 10:46

Otkriveno je ime autora cvjetnog aranžmana na crkvi svetog Vlaha o kojemu je tijekom vikenda brujao cijeli Dubrovnik. Riječ je o

Mantasu Petruškevičiusu iz Litve, uglednom cvjetnom dizajneru koji se svojim brendom Flower Couture brine o dekoracijama elitnih vjenčanja od Venecije do Miamija.

Iz Mantasove biografije doznaje se kako je svoju prvu rascvjetanu kolekcije predstavio još kao šesnaestogodišnjak u jednom hotelu u Vilniusu. Aranžmani su se svidjeli tadašnjoj prvoj dami Litve Almi Adamkienė, koja je autora pozvala da cvijećem ukrasi brojne dobrotvorne evente koje je organizirala.

Na svojim službenim stranicama ovaj proslavljeni aranžer objasnio je da je osjećao potrebu vratiti osjećaj za ljepotu svojoj domovini koja ga je tijekom sovjetskih vremena izgubila. Dodao je kako bi se prema njegovu mišljenju estetske potrebe trebale manifestirati na proslavama, ali i u svakodnevnom životu. Njegov je prepoznatljiv stil - maksimalizam.

- Mislim da bi cvjetni aranžmani trebali biti poput rijeke, ali i nalik vodopadu, raskošno teći i pjeniti se. Da sam živio u doba baroka, definitivno bih se osjećao na svom mjestu, poručio je ovaj cvjetni čarobnjak iz Litve, čije radove mnogi uspoređuju s kolekcijama visoke mode.

Mantas često kaže kako ne postoji ništa tako dirljivo kao suze radosnice kad mladenka vidi prostor koji ima njegov autorski ‘rukopis‘. Kad osmišljava interijere i eksterijere, pazi na stil i povod proslave, a okolna arhitektura nadahnjuje ga za boju i oblik buketa koji redovito sadrže više vrsta cvijeća slične nijanse.

 

 

29. lipanj 2024 08:00