StoryEditorOCM
ZabavaSkriveno blago

Oliver je prije smrti s Banom snimio pjesmu koja godinama čeka da je svi čuju. ‘Snimili su je iz prvog pokušaja‘

Piše Ivana Kapetanović/sd
17. kolovoza 2023. - 13:39

Neprežaljeni Oliver Dragojević koji nas je nažalost napustio prije pet godina ostavio nam je trag u beskraju, ali ne samo to, ostavio je iza sebe još neobjavljenih pjesama koje bi uskoro trebale ugledati svjetlo dana. Jedna od pjesama je i ‘Na dnu mora’ koju je Oliver snimio s glazbenom ikonom Marijanom Banom. Posebno za njih dvojicu tekst za pjesmu napisao je Robert Pauletić, novinar, putopisac, tekstopisac i kvizaš, a muziku Tomislav Mrduljaš, glazbenik i producent, donosi Slobodna Dalmacija.

image

Oliver Dragojević

Ranko Suvar/Cropix
image

Marijan Ban

Josko Ponos/Cropix

‘Duet Olivera i Bana ‘Na dnu mora’ je pisma je koju smo Tomo Mrduljaš i ja napravili specijalno za njih dvojicu. Tužna je i lipa, kombinacija Banove ‘rašpe‘ i rajskog Oliverova glasa je zbilja neponovljiva.

Tomo i ja prepustili smo odluku o tome kad će pisma bit objavljena Oliverovoj familiji, kako je i red, a po informacijama koje san dobija od Damira Dragojevića, Oliverovog sina, pisma bi mogla uskoro izać.

U svakom slučaju odluka o objavi pisme samo je na familiji, i ni Tomo ni ja ne želimo im stvarat ikakav pritisak. S radošću ću dočekat kad god se “Na dnu mora” objavi, jer je pisma stvarno lipa.’ rekao nam je Robert Pauletić.

image

Tomislav Mrduljaš
 

Paun Paunovic/Cropix
image

Robert Pauletić

Na dan godišnjice smrti naše najveće glazbene legende Olivera Dragojevića, 29. srpnja, Pauletić je na svome Facebooku između ostalog objavio:

‘Ima ta jedna pisma za koju san napisa tekst, a Tomo Mrduljaš muziku. To je najtužnija i možda najlipša pisma koju san ikad napisa (a bilo je itekako tužnih).

Snimili su je Marijan Ban i pokojni Oliver u duetu, malo prije nego šta je zauvik otiša. Banova rašpa tare, tare i onda se pri kraju uključi Oliver i njegov glas se u refrenu digne ka neka prekrasna bila tica iznad mora i u velikom finalu okonča pismu, di se ja svaki put kad slušan snimku kompletno naježin. Eto takav je taj refren.

Ban i Oliver bili su je snimili u studiju iz prve, iz samo jednog pokušaja.

Pisma se zove ‘Na dnu mora‘ i godinama čekam da se pusti u javnost, a jedan od Oliverovih sinova, kojemu mali trenira balun skupa s mojin Šimom, nedavno mi je pristupija i reka da će, izgleda, uskoro pustit pismu u eter. Jedva čekan.’

Podsjetimo, Marijan Ban, mnogima omiljeni splitski glazbenik, povukao se sa scene krajem 2017. godine zbog zdravstvenih problema i tako ražalostio svoje obožavatelje.

S vremena na vrijeme bivši frontmen Daleke obale svojoj se publici obrati putem društvenih mreža, a s bivšim kolegama iz benda i dalje je u kontaktu.

image

Marijan Ban

Banovi su hitovi postali evergreeni, a ove je godine dobio i Porina za životno djelo koje mu je uručio njegov prijatelj, glazbenik Neno Belan.

Ono što sa sigurnošću možemo reći je da svi jedva čekamo čuti ‘Na dnu mora’ ali i ostale još neobjavljene pjesme našeg jednog i jedinog Olivera.

image

Robert Pauletić

image

Oliver Dragojević

Jure Miskovic/Cropix
image

Marijan Ban

/Slobodna Dalmacija
27. travanj 2024 13:32