StoryEditorOCM
Zoom danaVIDEO: ISPUNIO SVOJ ŽIVOTNI SAN

Zvijezda serijala 'Igre prijestolja' službeno najjači čovjek na svijetu

Piše R.R. / SD
11. svibnja 2018. - 21:35
bbimagehandler

Oduvijek je želio imati tu titulu iako su ga svi u svijetu zapamtili kao zvijezdu serijala Game of Thrones, no sportaš u njemu nije odustajao. Islanđanin Hafthor Julius Bjornsson u pauzama snimanja serijala predan je sportu, ostvario je svoj životni san i postao službeno najjači čovjek na svijetu, piše Slobodna Dalmacija.

Ne samo da u serijalu Igre prijestolja glumi Gregor ‘The Mountain’ Clegane, nego je i u privatnom životu Islanđanin pravi div, visok 205 centimetara i gotovo 200 kilograma "žive vage" dvije je godine natjecanje na Wold Strongest Man završavao sezonu na drugom mjestu, od 2012. godine je stalno među tri najbolja. No ovo je bila njegova godina, na velikom finalu u Manilli bio je izuzetno moćan i na kraju s 51,5 bodova uzeo je titulu, ispred Poljaka Mateusza Kieliszkowskog i četverostrukog prvaka Briana Shawa.

- Ovo natjecanje je moja strast, sanjao sam o ovoj tituli – kazao je Thor primajući nagradu.

Islanđani su na ovom natjecanju bili jako uspješni u samim počecima, 80-tih i 90-tih godina prošlog stoljeća, Jon Pall Sigmarsson i Magnus Vet Magnusson su u tim godinama osvojili 8 od 11 titula. No isto tako su nakon pobjede Magnusa Ver Magnussona 1996. godine čekali jako dugo i tek 2018. godine dobili novog prvaka WSM i službeno najjačeg čovjeka na svijetu.

Inače i Split je bio jedna od postaja svjetske turneje WSM, na splitskoj Rivi i na Zapadnoj obali su se održavala natjecanja i baš je gorostasni Thor 2015. godine slavio na natjecanju u Splitu, piše Slobodna Dalmacija.

 

26. lipanj 2024 17:03