StoryEditorOCM
ZdTubeDIRLJIVA PRIČA

I vi biste mogli pustiti suzu zbog ove snimke s Paga: ‘Zgužvana je mislila da je u snazi i da može, nije se vratila. On je tražio satima. I našao...‘

Piše PSD
16. listopada 2022. - 19:51

Kad ti se ljubimac zove Zgužvano uho i kad je član tvoje obitelji već 15 godina, znaš da ga se nećeš odreći tako lako. A, ako Zgužvano uho, u svojim poznim kozjim godinama, zapne u nevolji, nema što njen gazda ne bi učinio da je spasi.

Ovo gore je kratki opis dirljive priče koju je na svojoj Facebook stranici objavio OPG Fabijanić sa Paga, koji se bavi proizvodnjom sira i skute. Naime, Zgužvana je odšetala u brdo, gdje je pala i ostala cijelu noć nepokretno ležati. Njeni "skrbnici" su je, nakon sati i sati potrage po paškoj "mjesečevoj površini", konačno uspjeli pronaći.

Nemajući druge opcije, muški dio para je, unatoč vlastitim kroničnim tjelesnim tegobama, uzeo kozu u naručje i tako je nosio do pojate. Rekao je: Ako treba uginuti, uginuti će doma, ali bogami sama u kamenjaru neće.

Ispod prenosimo status ovog svjedočanstva bezuvjetne ljubavi između čovjeka i njegova životinjskog prijatelja.

"Zgužvano uho, 15 godina, nije se vratila s paše. On je tražio satima. I našao, Bogu iza nogu. Kao i svi mi kad ostarimo, dama je mislila da je u snazi i da može, propinjala se na drvo, pala, zaplela u šiblje i tako provela noć.

Ja sam dušu ispustila do gore i donijela lancune da je nekako prenesemo. Nema šanse, bojim se visine, kamenje klizi i oštro je kao sam vrag. Pa je on napravio jedino što mu se činilo ispravno. Digao je u naručje i pravac pojata.

Ja sam ka prava plačivagina, plazila za njima i plakala. Plakala jer ne znam hoće li Zgužvana preživjeti. Plakala jer znam koliko Perumuža bole leđa. I plakala od ponosa jer Peromuž ima toliko srce.

Rekao je, da ako treba uginuti, uginuti će doma, ali bogami sama u kamenjaru neće. Moj čovik!"

20. travanj 2024 16:07