StoryEditorOCM
Zadar plusPRIJAVITE SE, ČEKA VAS QUEEN!

"Zoranić" prima nove tenore i basove i priprema "Bohemian Rhapsody" u zborskoj verziji

24. siječnja 2019. - 19:55
zoranic7-201118

Iza Hrvatskoga pjevačkoga glazbenog društva "Zoranić" vrlo je intenzivna godina u kojoj su proslavili 110. obljetnicu postojanja, organizirali izložbe i slavlja, gostovali na brojnim pozornicama i ostvarili iznimne rezultate na natjecanjima.
Početkom ove 2019. godine pripremaju potpuno novi glazbeni repertoar koji se, kao i obično, neće sastojati samo od klasične zborske glazbe, već i od velikih uspješnica drugih glazbenih žanrova. Uz to, organiziraju i nove audicije.

- Naš mješoviti pjevački zbor trenutačno otvara vrata za muške glasove, tenore i basove, pa pozivamo sve koji pjevaju ove muške dionice, a vole zajedničko muziciranje, druženje i putovanja, da nam se pridruže! Potražnja za muškim glasovima nije samo vezana uz određeni projekt koji spremamo, već općenito za uključivanje u stalni rad društva. U ožujku krećemo s nastupima i natjecanjima, a trenutačno smo posvećeni učenju novih kompozicija - kazala nam je predsjednica društva Silvija Romić te otkrila da spremaju i zborsku verziju popularnog hita grupe "Queen" "Bohemian Rhapsody".

- Uspjeli smo doći do odličnog aranžmana ove pjesme koji je prilagođen za izvedbu mješovitoga pjevačkog zbora. Općenito, mi Zoranićevci imamo šarolik glazbeni ukus i ne libimo se eksperimentirati s melodijama, pa tako ni s ovom pjesmom u kojoj se miješaju rock i opera - zaključuje Silvija.

"Bohemian Rhapsody" službeno je najslušanija pjesma 20. stoljeća na internetu, a sastoji se iz četiri dijela: balade na početku, opernog dijela u sredini, nakon čega slijedi hard rock sekcija, da bi se zvuk donekle smekšao u završnom dijelu. Prava glazbena poslastica za Zoranićevce i sve njihove slušatelje!

Tenori i basovi, ako želite postati dio glazbenih doživljaja i putovanja HPGD "Zoranić", za prijave i dodatne informacije javite se na info@hpgd-zoranic.hr ili 098 332 155.
26. lipanj 2024 15:12